Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Pozivamo svoje posjetitelje u Švedsku, ili točnije-u Stockholm. Ovaj prekrasan grad očarava od prvih minuta.

Navečer blista i poziva na lutanje njegovim ukusnim ulicama, zagrijavanje u kafićima i restoranima, kušanje neobične švedske kuhinje i ispijanje čaše ili dvije nevjerojatnih koktela. Jutro u Stockholmu nije ništa manje zapanjujuće od večeri.

Prekrasna arhitektura, luksuzne kuće, šik trgovine. Međutim, ovaj "džentlmenski set"nije ono što privlači turiste. Postoji neka vrsta šarma u samoj zemlji i u ljudima koji ovdje žive.

Teško ga je opisati. Nadamo se da će vam "Stockholmski tjedan dizajna" reći u čemu je tajna. Uostalom, ovaj grandiozni događaj, u stvari, uključuje niz događaja poput izložbe namještaja i modernih svjetiljki, kao i televizora.

Za jedan tjedan, glavni grad Švedske je glavno mjesto za okupljanje dizajnera, konstruktora, arhitekata, blogera, novinara.

Neki dolaze ovdje podijeliti svoje ideje, pokazati proizvodne uzorke i pohvaliti se gotovim proizvodima.

Drugi žure za inspiracijom, želeći svoju dozu prave skandinavske izrade. Pa, uronimo u čarobni svijet dizajna, koji će nesumnjivo nadahnuti i probuditi našu kreativnost.

Tvrtka je u središtu pozornosti

Tijekom dugog postojanja izložbe-sajmovi razvili su svoje tradicije. Jedan od njih je izbor počasnog gosta, pravog majstora koji dizajnira glavni prostor izložbenog centra.

Ovaj put kao takav izabran je Oki Sato-osnivač poznatog studija onamo.

I nije prevario očekivanja organizatora stvarajući uistinu jedinstveno umjetničko djelo – bijelu instalaciju Ace-Ace koja uistinu podsjeća na snježne planinske vrhove. Konstrukcija je izrađena od 80 listova pjene od pet milimetara. Proizvod obrađen laserskim strojem je izvučen.

Rezultat je niz nježno zakrivljenih pregrada, čiji izgled podsjeća na zračne petlje. Dopunjene su svijetlim svjetlima i snježno bijelim aluminijskim stolicama.

Posjetitelji izložbe mogli su se ovdje povući, razgovarati jedni s drugima ili, obrnuto, odmoriti se od vreve. I to unatoč čipkastoj prozirnosti cijele strukture.

Bilo je nemoguće proći pored i ne diviti se kreacijama talentiranog tima radioničke radionice. Njihov izložbeni paviljon zadivio je i nadahnuo.

Ovdje se moglo naći mnogo nevjerojatnih stvari. Na primjer, stolna lampa za TV. Njezin je dizajn dizajniran posebno za tvrtku Azipa.

Da biste povećali ili smanjili svjetlinu svjetla, samo okrenite gumb. Ali evo što sami majstori misle: "Svjetiljka će savršeno ukrasiti i nadopuniti interijer u stilu minimalizma.".

Umjesto prekidača, stvoren je i beskrajan broj pokušaja pretvaranja tvrde, ravne površine u ljusku dvostruke zakrivljenosti koja će postati najudobnija i najljepša stolica.".

Doista, voluminozna "presvlaka" izgleda elegantno i elegantno te je pogodna i za ured i za interijer kuće. Tvrtka Zina zadovoljna je suradnjom s dizajnerima studija. I ne može biti drugačije.

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Stolica za namještaj iz dizajnerskog studija za tvrtku za namještaj za namještaj

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Dobrodošli-stolica

Relativno mlada tvrtka Amaina imala je sreću upoznati prave virtuoze dizajnerske umjetnosti iz studija Amaina.

Čini se da ime, što znači "stvori nas s ljubavlju", govori sve. Sve što je stvorio čovjek mora biti učinjeno s ljubavlju.

Iako se ova teza više odnosi na proizvode kategorije "ručni rad". Međutim, sklopiva visoka stolica, koja je dizajnirana za masovnog potrošača, udovoljava tim zahtjevima-udobna i proporcionalna.

"Internet je, prvo, zabavni dječji konstruktor,a drugo, funkcionalna kutija za tradicionalne japanske ručkove.". Zanimljivo i hrabro, zar ne?»

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Stolica za kavu od dizajnera automobila za tvrtku za kavu

Talijanski arhitekt Amapa, u suradnji s finskom tvrtkom za namještaj Amapa, stvorio je naslonjač s naslonom Amapa.

Pri pogledu na ovaj "fenomen" osoba ima dvostruki dojam-jednostavnost i ekskluzivnost u isto vrijeme. S jedne strane, to je autorsko djelo visoke kvalitete, a s druge strane, sklopivi naslon ispunjava zahtjeve za pakiranje proizvoda kupljenih u internetskim trgovinama.

Pa što je to, roba za mase ili za elitu? Sudeći po cijeni, koja iznosi oko 1.400 eura, to je daleko od proračunske opcije.

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Namještaj za vrtić

Talijanska tvrtka Ipaine predstavila je svoje glavno postignuće – namještaj za vrtić. Talentirani dizajneri radili su na ovom projektu.

Imali su težak zadatak vratiti se u djetinjstvo, razmišljati i ponašati se poput mališana. Kao rezultat toga, pojavio se krevet na kat, koji je radio na stvaranju.

Izrađen je od polietilena visoke gustoće-netoksičan, izdržljiv, ugodan na dodir. Krevet se jednostavno preklapa i demontira – pravi dizajner za izradu, svijetao, lagan, kreativan.

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Kauč Mayor od Arne Jacobsen

Sljedeća stanica-izloženost tvrtke&pojačala;. Zapanjujuće je koliko tradicionalni nordijski stil može biti moderan. Na primjer, kauč na Internetu.

To je u osnovi originalna interpretacija istog kauča koji je 1939. godine stvorio svjetski poznati arhitekt Azinoi za Azinoi ' Aceana. Kao što je poznato, njegova se metoda sastojala u kombiniranju osnovnih načela modernizma s neodoljivom ljubavlju prema skandinavskim tradicijama i kulturi, što sugerira jednostavnost linija i upotrebu prirodnih materijala.

Sve se to odrazilo i na moderni dizajn. No, čujmo kako sami umjetnici razmišljaju: "2011. godine predstavili smo moderne svjetiljke na televiziji na sudu gledatelja.". Danas smo otišli malo dalje i skrećemo vam pažnju ovaj kauč.

Pokušali smo ponovno stvoriti prošlost, u čijem je središtu neponovljiv astronom, i kombinirati je s današnjim danom. Njegove aktivnosti i dalje nadahnjuju, iznenađuju i tjeraju nas da krenemo naprijed", napominje Azipa.

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Pogledajte sličan dizajn: Veronika Lazareva. Umjetnica. Dizajner interijera. Osnivač marke dizajnerskog kristala i porculana Mateo

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Stolica od asa za tvrtku&asa

Tvrtka&Iphine se tu nije zaustavila i predstavila je još jedno remek-djelo: ovaj put drvena visoka stolica iz aptine pod nazivom aptaine.

Izrađena je od dvije vrste drveta-jasena i hrasta. Naslon i nasloni za ruke jedan su komad izrađen u obliku polumjeseca.

Konstrukcija je povezana sa sjedalom pomoću neobičnih drvenih ploča. Može se reći da je ova stolica prekrasan sukob dvaju procesa: tvorničke proizvodnje i ručne izrade.

Autor ideje za internet dijeli s nama svoje tajne: "sviđa mi se ovaj model i kako izgleda u sobi.". Primijetite kako izgledaju praznine između drvenih ploča naslona.

Može se opisati jednom riječju-spektakularno, ali to neće biti dovoljno za prenošenje svih nijansi. Ovdje su se spojili sklad, ravnoteža i određena suzdržanost.".

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Minimalizam od velikog proizvođača namještaja u Kini

Švedska tvrtka za proizvodnju namještaja carapa izložila je svoju mogućnost uređenja blagovaonice. Na prvi pogled to je uobičajeno okruženje u klasičnom skandinavskom stilu u interijeru s naglašenom pažnjom prema detaljima.

Dakle, koji su sastojci potrebni za "kuhanje" svijetlog čudotvornog interijera? Sve je jednostavno i jednostavno, zapišite recept: uzmite četiri šarene stolice od asa od dizajnera asa, nevjerojatan Kompozitni stol od asa i ne zaboravite na spektakularne viseće svjetiljke iz asa.

Sve je spremno! Dobrodošli u blagovaonicu koja će se svidjeti i najizbirljivijim kupcima.

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Lampa Demi od Mattias Stenberg

Stockholm je poznat po svojoj stoljetnoj povijesti proizvodnje stakla. Švedski dizajneri odaju počast tradiciji i nastavljaju zadiviti svojim postignućima na ovom području.

Upečatljiv dokaz za to je staklena svjetiljka od strane umjetnika od strane umjetnika od strane umjetnika, koja više podsjeća na gracioznu skulpturu od stakla nego na svjetiljku.

Ovaj je proizvod izrađen od puhanog stakla. Sastoji se od dvije identične tikvice povezane u sredini aluminijskim prstenom s LED diodama. Kad ga uključite, postoji difuzno osvjetljenje koje vam se nekako probija iznutra.

"U početku su mi planovi bili skrenuti pozornost na umjetnost puhanja stakla.". Međutim, da bi se postiglo željeno, morale su se koristiti najnovije tehnologije.

Općenito, proizvodi ove vrste pretvaraju se u krhka umjetnička djela i pažljivo se čuvaju na policama. Htio sam drugačije. Moja je želja bila stvoriti nešto lijepo i da ovaj predmet bude u svakodnevnom životu", kaže umjetnik o svojoj ideji.

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Stakleni staklenik s interneta

Kažu da smisao života leži u njemu samom, a radost leži u razmišljanju o rođenju. Možda je to razlog zašto je dizajner asa organizirao Studio asa u Kopenhagenu, tražeći talentirane umjetnike i pomažući im u provedbi najluđih ideja.

Jedan od takvih je i rad na Internetu-mali staklenik od puhanog stakla za unutarnje cvijeće ili za sadnice.

Iz dana u dan možete gledati kako sam život poduzima prve korake. Vrijedno je napomenuti da je ovaj proizvod ručno izrađen od kristala bez primjesa olova.

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Stolica Frost od FurnID za tvrtke Stouby

Arhitekt asa i umjetnik dizajna asa vode dizajn studio asa. Pod njihovim je zapovjedništvom stvorena stolica Amapa za tvrtku Amapa.

Postoje različite varijacije ovog neobičnog komada namještaja: sve vrste boja i materijala (koža i tkanina). Sama stolica izrađena je od tvrde pjene izvana i mekane iznutra.

U klasičnoj verziji noge su izrađene od hrasta ili breze, obrađene lužinom i lakirane ili tamne boje. Ali najvažnije je futuristički izgled stolice. Imate osjećaj da vas netko cijelo vrijeme grli.

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Kauč Haiku od GamFratesi za tvrtke Fredericia

Danska Marka Iphine na tržištu je od 1911. godine. Njihov koncept je nova vrsta skandinavskog dizajna. Već dugi niz godina tvrtka se specijalizirala za proizvodnju malih jednostavnih sofe.

Sofa od Aisina bio je uspješan nastavak ove dugogodišnje prakse. Projekt je osmislio Dansko-talijanski duo, as.

U doslovnom prijevodu znači "hokku" – Japanski lirski trostiš. Čini li vam se da se nešto neuhvatljivo-senzualno osjeća pri pogledu na ovu sofu? Tanke noge i masivni okvir – je li takva kombinacija moguća?

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Drvena svjetiljka s LED diodama s LED-a

Što znate o skromnom šarmu skandinavskog sela? Ako ništa, dobrodošli na demonstracijski štand tvrtke asa, koji posjetiteljima nudi originalnu svjetiljku asa.

Ne samo da će vas educirati o prirodi Švedske, njezinoj kulturi i ljudima, već će vas i razveseliti, pogotovo kad je vani mračno i hladno.

Na ovoj kreaciji radili su profesionalci u svom području Ace i Ace-Ace. Na prvi pogled ne možete reći da je obična duga drvena ploča svjetlosni uređaj.

Grubo drvo i led koji se može prigušiti sjajna su kombinacija i definitivno će biti izvrsno rješenje za vaš interijer.

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Stolna svjetiljka

Još jedna iznimna stvar koju krasi štand tvrtke, a to je stolna lampa asa, što se doslovno prevodi kao " ispeci mi pitu ".

Ime nije slučajno, jer oblik svjetiljke podsjeća na stalak za torte. Ali tu se ne zaustavlja njezina jedinstvenost. Napravljena je u zatvoru i to nije šala.

Bio je to zajednički projekt tvrtke Aimaina s Norveškom popravnom službom koja je predložila sastavljanje konstrukcije u zatvoru Aimaina.

Pa ipak, njezin šarmantni dizajn izmislio je Carpenter. Odlučili su koristiti hrastovo drvo i zatamnjeno staklo kao materijale.

"Željeli smo da naš izum bude sa smislom za humor, lijepom sitnicom sa svojom poviješću.". Neki bi ovaj proizvod natjerao na razmišljanje, a drugi na osmijeh", kažu majstori.

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Zidna ploča koja apsorbira zvuk asa iz asa za tvrtku asa

Dobitnik godišnje nagrade Amapa bio je projekt dizajnera Amapa-zidna ploča koja apsorbira zvuk Amapa koja je dizajnirana po narudžbi za Švedsko poduzeće za izradu namještaja Amapa. Kao što kažu, ovdje se sve poklopilo-nove tehnologije, ideja, moderan dizajn.

Model je izrađen od lijevanog poliesterskog vlakna presvučenog tkaninom, što učinkovito blokira zvučne valove. Trokutasti oblik modula je, prvo, izvrstan difuzor zvuka, a drugo-kreativno rješenje za bilo koju sobu.

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Sklopivi naslonjač za kavu za kavu za kavu

Dizajnerski duo Ace & Ace plodno je radio za Aceas concern. Rezultat je bila fantastično udobna stolica za oceane.

Naravno, na slici je nemoguće prenijeti kakve senzacije ima osoba koja sjedi u ovoj stolici. Izrađena je od breze.

Sklopivi naslon stolice idealna je opcija za medicinske sestre i dadilje koje moraju satima brinuti o bolesnim ljudima.

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Tapecirana klupa od interneta do tvrtke u Kini

Jeste li ikada čuli za "pametnu" materiju nazvanu AIP-ovi, što doslovno zvuči kao "memorijska pjena"? Ako ne, onda pogledajte klupu za internet-izrađena je od takvog materijala. Njegova se struktura može prilagoditi i zapamtiti siluetu osobe koja leži ili sjedi na njoj.

Tako nastaje osjećaj "bestežinskog stanja". Dizajner je odlučio iskoristiti nove događaje i primijenio ih u svojoj kreaciji za tvrtku iasinia.

Ako se želite opustiti na čudotvornoj klupi, slobodno sjednite i uživajte. Za samo nekoliko sekundi sjedenje će se promijeniti, poprimajući oblik vašeg tijela.

Kad ustanete, odmah će poprimiti svoje prethodne obrise kako bi dočekao nove goste.

Izložba namještaja u Stockholmu 2013

Zanimljiv interijer: Trijumf boja i oblika u izražajnom dizajnu izložbenog paviljona odjeće

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: