Inspirativna mediteranska paleta za luksuzni dizajn interijera

Mediteranska shema boja odražava neke od najzanimljivijih i jedinstvenih kulturnih i prirodnih aspekata ovog zapanjujućeg odmarališta koje privlači tisuće turista iz različitih dijelova svijeta.

Inspirirana je nijansama svijetloplavog mora koje okružuje grčke otoke i zlatno žutim tonovima, što možete vidjeti na marokanskom tržištu začina.

Sunčane glinene zgrade u Španjolskoj i Italiji, kao i bujna vegetacija u južnoj Francuskoj – svi ti šarmantni kutovi odražavaju se u djelima talentiranih obrtnika.

S tako velikim brojem boja, uzoraka i tekstura, interijeri Mediterana doista predstavljaju gozbu za oči. Osim toga, oni će moći potaknuti razvoj kreativnosti, mašte i mašte.

Venecijanska žbuka je klasična boja u Italiji i drugim zemljama ove obale. Izvorna tehnika uključuje nanošenje nekoliko slojeva materijala zajedno s prirodnim pigmentima.

Srećom, danas možete kupiti akrilne spojeve u bilo kojoj trgovini hardvera koji će vam omogućiti da postignete sličan zapanjujući učinak u dizajnu zidova!

Na sljedećoj fotografiji ukras apartmana dopunjen je terakotom i azurnim rasponom.

Dekoracija dnevnog boravka u mediteranskom stilu

Gostinjski salon iz interneta

Na tržnicama začina na otvorenom u marokanskom gradu Marakešu vidjet ćete obilje žuto-zlatnih tonova u obliku začina šafrana ili ziru. Ova zapanjujuća paleta donosi topao i privlačan sjaj u dekor svake sobe.

Kupaonica u mediteranskom stilu

Kupaonica s interneta

Pogledajte sličan dizajn: Prekrasne ideje za ukrašavanje zidova vašeg doma. 1. dio — neobični dodaci

U Grčkoj je vrlo često vidjeti bijele kuće s kapcima i vratima obojanim u duboku azurnu nijansu koja odražava čisto plavo nebo i more. Tirkizna je boja koja nadopunjuje mnoge druge tonove, tako da se s lakoćom može koristiti za bilo koji dizajn interijera.

Fasada kuće u mediteranskom stilu

Pročelje iz Interneta

Terakota, lipljen i oker predstavljaju bogata tla i gline mediteranske obale. Ove obavijajuće i primamljive nijanse idealne su za ukrašavanje predsoblja, jer će s lakoćom moći oblikovati ugodnu i prijateljsku atmosferu.

Dekoracija hodnika u mediteranskom stilu

Neusporediv hodnik

Raspon ovih apartmana inspiriran je bugenvilijama-jarko cvjetajućim biljkama koje su uobičajene u mediteranskoj regiji. Sve zapanjujuće nijanse u rasponu od fuksije do ljubičaste i marelice savršene su za preobrazbu sobe za odmor ili blagovaonice.

Dizajn blagovaonice u mediteranskom stilu

Blagovaonica iz Interneta

Kombinacija svijetle boje karakteristična je za sjevernoafričke zemlje. Ova egzotična regija nudi vam čitav kaleidoskop tonova koji se skladno kombiniraju. Ako volite bogatu paletu u uređenju doma, onda uzmite inspiraciju iz ovog dijela svijeta.

Pogled na spavaću sobu u mediteranskom stilu

Dnevna soba iz interneta

Plava Španjolska pločica stvara prekrasnu žarišnu točku u ovoj neutralnoj kuhinji. Imajte na umu da ponekad bogata boja najbolje izgleda u apartmanima u malim količinama.

Kuhinjski radni prostor u mediteranskom stilu

Kuhinja iz Interneta

Mavarske pločice široko se koriste u španjolskom i marokanskom stilu. Odlikuje ga vrlo šareni i geometrijski ukras koji kući može dati veselo raspoloženje i nevjerojatnu izražajnost.

U sljedećem primjeru ovu su pločicu odabrali talentirani dizajneri za ukrašavanje stepenica.

Stubište u mediteranskom stilu

Šarmantno stubište

Predstavili smo vam izvrstan izbor mogućnosti korištenja u unutrašnjosti bogate i bogate palete nijansi karakteristične za regije Mediteranskog mora.

I jesu li vam se svidjele ove ideje i rješenja za uređenje doma? Podijelite svoje mišljenje s nama u komentarima ispod…

Zanimljiv interijer: Dekor nadahnut Karipskim otocima: priželjkivani djelić tropskog raja u vlastitom domu

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: