Gruzijska izložba o projektu Iphine u Londonu

Izložba slika

Internetski časopis pripremio je pregled kulturnog događaja koji je svojedobno pobudio zanimanje mnogih ljubitelja povijesti. Studio Azipa predstavio je svoj projekt u sklopu zimske izložbe Britanske knjižnice pod nazivom: "Gruzijci Izbliza: njihov život, stil i uloga u nastanku moderne Velike Britanije".

Grafički dizajneri kolektiva Umpin pridonijeli su stvaranju izložbe. Događaj, koji se održao između studenog 2013. i ožujka 2014., obilježio je 300. obljetnicu pristupanja kralja Georgea Atenisa britanskom prijestolju i osvijetlio društvene i kulturne aspekte ovog povijesnog razdoblja, kao i njegovo nasljeđe, očima građanina zemlje uzorka 21. stoljeća.

Grafički uvod u sadržaj izložbe zauzeo je gornju razinu prizemlja zgrade. Sadrži brojne dokumente iz zbirke knjižnice koji ilustriraju različite aspekte svakodnevnog života gruzijske Britanije i stavljaju u prvi plan povijesne i političke događaje tog doba.

Pogledajte sličan dizajn: Jim Olson. Jim Olson. Arhitekt. Dizajnira domove za umjetnost i one koji je cijene

Izložbe i izlozi raspoređeni su u obliku slova H, što je posjetiteljima omogućilo da bolje razumiju odnos između tema koje izložba otkriva. Svaki je odjeljak imao prozore koji su omogućavali lako gledanje ostalih odjeljaka. Ova je odluka pomogla vizualno objediniti različite komponente izložbe.

Crni zid na izložbi

Grafičke ilustracije velikih razmjera krasile su vitrine svakog od dijelova izložbe. Pomogli su ojačati asocijativnu percepciju informacija dupliciranjem pojedinačnih slika koje se odnose na predstavljene dokumente i svakodnevne predmete.

Londonski umjetnik Grgur Saavedra sudjelovao je u stvaranju ovih krajolika. Napisao je nekoliko kolaža, koristeći klasične crteže tintom iz ovdje predstavljenih gregorijanskih izdanja.

Izlog s izložbama na izložbi

Kako bi pokazali važnost gregorijanske baštine za Veliku Britaniju 21. stoljeća, posjetitelji su pozvani da prošetaju drevnom zemljovidom središnjeg Londona s nacrtanim zgradama i institucijama iz osvijetljenog doba.

Staklena vitrina na izložbi

Zanimljiv interijer: Vrtoglave slike kolekcije ASA na izložbi asa 2013

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: