Granitni čips: nezamjenjiv materijal za različite potrebe krajobraznog dizajna

Granitni čips sive boje

Granitni čips je nusproizvod dobiven drobljenjem i obradom granita. Široko se koristi u krajobraznom dizajnu za pokrivanje staza i ukrasnih područja.

Granitni čips ima visoku sposobnost upijanja vlage i manje se zagrijava na suncu u usporedbi s asfaltom ili betonom. Da bi premaz od granitnog čipsa duže zadržao oblik, njegova se baza obično pomiješa sa stabilizatorom, namoči u vodi i zbije.

Jedna od prednosti granitnog čipsa je njegova sposobnost brzog upijanja vlage. Osim toga, ovaj materijal stvara atraktivnu teksturu koja je sveprisutna u prirodnom okruženju.

Pogledajte sličan dizajn: Kako uskladiti boju drvenih podova ? pokušaj stvaranja elegantnog i originalnog interijera

Granitni čips u dvorištu

Premaz od granitnih čipsa ima nestabilnu strukturu, pa se ne preporučuje polaganje na mjestima s povećanim prometom. U drugim slučajevima u pomoć dolaze posebni stabilizatori.

Pokrivanje granitnim čipovima

Kako se granitni čips ne bi širio po cijelom mjestu, narušavajući estetiku krajobraznog dizajna, bolje ga je koristiti za pokrivanje ograničenog prostora.

Staza od granitnog čipsa

Zbijeni granitni čips idealan je za polaganje na sportskim terenima.

Igralište od granitnog čipsa

Zanimljiv interijer: Vrata koja imaju mjesto u bilo kojem interijeru

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: