Gdje su započeli profesionalni dizajneri i gdje možete započeti

Rana karijera dizajnera luksuznih interijera

Dizajner interijera pomaže klijentima u planiranju i uređenju životnog i radnog prostora. Možete raditi kao slobodnjak ako započinjete samostalno ili kao dio tima dizajnerskog studija. Dobre ljudske vještine prijeko su potrebne za ovaj posao, jer neiskusne i neodlučne klijente treba voditi i uvjeravati.

Najuspješniji dizajneri specijalizirani su za određena područja: to može biti dizajn interijera kuće, ureda, hotela, bolnica i klinika, filmskih setova i još mnogo toga, kao i razvoj pojedinačnih proizvoda.

Smatra se da je za uspješnu karijeru potrebno steći odgovarajuće obrazovanje i položiti kvalifikacijski ispit. Ali jeste li znali da mnogi poznati dizajneri interijera rade bez diploma i certifikata?

Kellie zviždač, Vincent Vulf, Jonathan Adler, Barbara Barrie i Nate Berkus istaknute su osobe u dizajnu, međutim, nikada nisu završile sveučilišta ili tečajeve u ovoj specijalnosti. Formalno se smatraju dekoraterima ili umjetnicima interijera, ali njihov talent i želja za učenjem, pomnoženi s izvrsnim komunikacijskim vještinama, pomogli su im da postignu uspjeh.

Nate Berkus

Početak karijere dizajnera: Nate Berkus

Berkus, redoviti gost popularnog američkog programa "emisija Oprah Vinfree" i dizajner uspješne kolekcije za lanac trgovina na Internetu, počeo se školovati u umjetnosti uređenja interijera odmah nakon srednje škole. Dok je radio kao aukcionar u luksuznoj antikvarnici, Berkus je stekao iskustvo i samopouzdanje koje se pokazalo dovoljnim za pokretanje vlastite dizajnerske tvrtke.

Vincent Vulf

Rana dizajnerska karijera: Vincent Vulf

Vulf je rođen na Kubi u obitelji koja se bavi građevinskim poslom. U dobi od 18 godina preselio se u Njujork, a da nikada nije završio srednju školu. U slobodno vrijeme bavio se preuređivanjem namještaja, međutim, nikada nije mislio da bi se to moglo pretvoriti u profesiju sve dok nije upoznao jednog dizajnera interijera prilično poznatog u uskim krugovima. Vulfovo prvo osobno djelo bio je projekt dnevne sobe, čiji je opis kasnije objavljen u časopisu. To je označilo početak izvrsnog portfelja, a sada je Vincent Vulf među deset najutjecajnijih profesionalaca u svom području.

Pogledajte sličan dizajn: Zhao na: opojna aroma jesenskih jabuka na velikim platnima kineske umjetnice

Kellie Zviždač

Rana dizajnerska karijera: Kellie Uirstler

Zviždač je poznat širom svijeta zahvaljujući hotelskim projektima koje je stvorila i knjigama koje je napisala. Studirala je dizajn interijera i grafičkog dizajna na Massachusetts College of art, ali se potom odlučila preseliti u Los Angeles kako bi okušala sreću na glumačkom polju. Slava glumice prošla je Kellie, ali nije se morala uznemiriti zbog toga. Ubrzo je mladu ženu angažirao programer nekretnina koji joj se obratio da razvije dizajnerski projekt koji je, između ostalog, uključivao i uređenje hotela Umpina u Bel Airleigh Hillsu. Ne samo da je dobila izvrsne kritike za svoj rad, već se udala i za svog poslodavca (istog programera nekretnina) po imenu Brad Corzen.

Nekoliko savjeta kako započeti dizajnersku karijeru

1

Najbrži način da steknete potrebno iskustvo je dobiti posao u dizajnerskoj tvrtki ili raditi kao pomoćnik uspješnog dizajnera. Možete postati njegov pripravnik, asistent ili administrator, ali glavna stvar-ne propustite priliku naučiti nešto novo i zaraditi unapređenje.

2

Nikad ne znate kome će možda trebati usluge dizajna. Uvijek držite svoje posjetnice spremnima kako biste povremeno ostavili kontaktne podatke potencijalnim klijentima. Jeftino, ali prilično učinkovito oglašavanje postat će Jednostavna stranica sa skicama i fotografijama vašeg rada. Čak i ako su to slike soba vašeg stana ili odvažni koncepti koji čekaju da se ostvare. Uspostavite veze s arhitektima, dizajnerima rasvjete i dobavljačima. Često arhitekti preporučuju poznate dizajnere svojim klijentima.

3

Budite spremni započeti s malim. Vaš prvi zadatak može biti dizajn podruma ili dizajn prozora. Pristupite njegovoj provedbi odgovorno, jer mali zadaci mogu biti prvi koraci prema velikim, visoko plaćenim projektima. Osim toga, to je najbolji način da dobijete dobre povratne informacije od kupaca. Zapamtite da je vaš cilj izgraditi dugoročne veze i odnose.

4

Pratite nove proizvode i materijale na tržištu. Kao dizajner interijera trebali biste biti svjesni svih najnovijih trendova. Bez obzira koliko ste zauzeti, zabilježite vijesti iz industrije i informacije o svježim izumima za sebe.

Ako ste oduvijek sanjali da svoj talent i ljubav prema dizajnu pretvorite u profesiju, znajte da je to potpuno moguće. Dobra priprema, komunikacijske vještine i želja za napornim radom zasigurno će vas dovesti do uspjeha.

Zanimljiv interijer: Najproduktivniji i najutjecajniji arhitekt je Frank Lloid right

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: