Fitodizajn u uredu

Vaza s biljkom na stolu

Oduvijek sam želio imati ugodno radno mjesto na kojem ne mogu samo raditi, već i odmarati se. Sobno cvijeće smješteno u blizini uredskog stola stvara osjećaj ugode. Nakon što pročitate ovaj članak, složit ćete se da se fitodizajn uvijek treba koristiti prilikom dizajniranja kabineta.

Odavno je poznato: da bi se osoba osjećala sretnom, potrebno je da ima slobodu, prekrasnu biljku i sunce koje će sve to osvijetliti. Stoga u svaki dom nužno stavljamo barem jedan višegodišnji cvijet koji ukrašava sobu i daje osjećaj ugode i udobnosti. Međutim, ogroman dio svog vremena provodimo na poslu.

A kabinet je najčešće već uređen prema posebno stvorenim projektima. Kako bismo radno mjesto učinili ugodnijim, pokušavamo približiti lijepe biljke u unutrašnjosti. Umjetni ili živi, odmah mijenjaju izgled sobe. I umjesto neugodnih polica i polica, imamo prekrasan kutak sa zelenom faunom.

Ovisno o tome kakvu sadnju želimo vidjeti, možemo reći o našim hobijima. Uostalom, ako netko uzgaja bonsai, onda ćete sigurno reći da voli japanski vrt.

Biljke na prozorskoj dasci

Pokušajte razmisliti o postavljanju biljaka u unutrašnjost. Morate obratiti pažnju na nekoliko točaka, jer područje uredskog prostora diktira vlastite zakone. U maloj i skučenoj sobi razgranate palme neće preživjeti.

Oni će blokirati prilaze vašem radnom prostoru i smanjiti prirodno svjetlo. Stoga se veličina cvijeća i njihov broj moraju uzeti u obzir pri sastavljanju aranžmana.

Pogledajte sličan dizajn: 35 zanimljivih ideja za ljetni dekor vjenčanog stola koje će impresionirati i najzahtjevnije goste

Biljke u Saksiji u radnoj sobi

Važan čimbenik bit će poštivanje svih životnih uvjeta kako bi se divni darovi prirode mogli razvijati. Svaka zahtijeva određenu temperaturu i vlažnost.

Fotofilne i sjenovite vrste trebaju osigurati osvjetljenje koje im je potrebno. Unaprijed odlučite gdje će stajati saksije za cvijeće. Osim toga, određene biljke ne mogu koegzistirati s nekim drugim. Ne samo da ljudi imaju svoje simpatije.

Raznolikost kaktusa u unutrašnjosti

Kada ukrašavate uredskim cvijećem, rasporedite ih na prozorske klupice, police, stolove i pod. Saksije trebaju biti iste nijanse ili barem slične sheme boja. Također je važno od kojeg su materijala izrađene same posude. Najbolje je odabrati keramiku.

Rijetke biljke u uredu

Ako odlučite staviti ogroman cvijet na svoj stol, onda mislite da možda neće izgledati pored računala. I ne mogu svi izdržati zračenje monitora. Najčešće u blizini elegantnih lonaca nalaze se kaktusi, klorofitum, aloja, Tradescantia.

Bijele posude s biljkama na prozorskoj dasci

Ako radite u velikoj sobi, na pod stavite raširene palme, vinove loze, dracene ili fikuse. Samo ih ne zaboravite obrisati od prašine. Velike ukrasne biljke u unutrašnjosti svojim impresivnim lišćem pomoći će vam da apsorbirate buku u sobi, ispraznite elektrostatička polja, osvježite zrak i dezinficirate ga. Također će stvoriti nježnu zelenu nijansu mirne atmosfere i ukloniti iritaciju.

Uzgoj biljke u polju

Sada je postalo moderno ukrašavati urede i konferencijske dvorane svježim cvijećem. Oni emitiraju aromatične tvari koje dobro utječu na ljude, osim ako, naravno, ne uzrokuju alergije. Fitodizajn pomaže u održavanju povoljne atmosfere koja poboljšava naše raspoloženje i performanse.

Kameni lonac s biljkama

Zanimljiv interijer: Cvijeće je različito-plavo i crveno, a koje je pogodno za vanjski dekor ili stvaramo mini vrt izvan prozora

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: