Fantastičan interijer: ovo je što, stolica s žičare?

Fantastičan interijer kuće sa skijaškom stolicom

Fantastičan interijer: skijaška stolica-središnji dio verande

Povremeno na Internetu vidim fantastičan interijer s tako poznatim skijaškim stolicama. A onda, iako godinama nisam skijao, pogled na njih budi u meni davno zaboravljene emocije.

Osjećam hladnoću na prstima, a srce mi zatreperi od uzbuđenja, kao da ponovno buljim u krošnje drveća koje lebde ispod mene. Nisam ni slutio da ih je tako lako kupiti po relativno niskoj cijeni i prilično ih je jednostavno ukrasiti. Ovo je izvrsna prilika da starim stvarima date novi život.

Svijetla točka

Svijetlo narančasta skijaška stolica u fantastičnom interijeru kuće

Skijaška stolica-vrhunac seoske kuće

Ova vesela skijaška stolica, obojena u svijetlo narančastu boju, dobro se smjestila u kut seoske vikendice u Montani. U kombinaciji s "lovačkim trofejem" i jastukom u bizarnim bojama, stavlja dodatni naglasak na ovo naizgled neupadljivo mjesto.

Udobna vrtna ljuljačka

Neobična vrtna ljuljačka u fantastičnom interijeru kuće

Klupa s pogledom na bazen

A ova je stolica napravila izvrsnu vanjsku klupu koja ispunjava dvorište alpskom svježinom.

"To je omiljeni dio mog posla", kaže dizajnerica interijera Patti Votson iz Azipa. "Naš klijent je iskusan skijaš, a upravo je on pronašao ovu skijašku stolicu i ponudio je da je instalira kod kuće.". Zajedno su pronašli prikladno mjesto u sjeni, koje je postalo središnja točka dvorišta.

Stolica je već bila u finom stanju pa ju je trebalo samo izbrusiti i obojiti, nakon čega je pričvršćena na drvenu gredu. Možete se čak i ljuljati na njemu!

Vrijedno sjećanje

Ugodna fotelja u fantastičnom interijeru kuće

Ugodan kutak za čitanje knjiga

Skijaška stolica postala je prvi namještaj koji se pojavio na verandi ove rustikalne kuće u Clevelandu. To je nezaboravna stvar za njegove vlasnike.

Pogledajte sličan dizajn: Moderna konusna svjetla iz Aisina savršena prilika za uljepšavanje dosadnog uredskog postojanja

"Upoznala sam svog supruga Jasona u srednjoj školi kad smo bili instruktori skijanja u lokalnom odmaralištu Boston Mills u Ohiju", kaže vlasnica kuće, Elizabeth long. – Desetljeće od našeg vjenčanja iznenadila sam ga-ova stolica. Odlučio sam da će ga podsjetiti na mjesto našeg sastanka, gdje me je nakon toga zaprosio.".

Znajući da u budućnosti namjeravaju dobiti vlastiti smještaj, Elizabeth i Jason prethodno su obnovili stolicu. Željeli su ga kasnije koristiti u dizajnu sobe, jer ih podsjeća na to kako su se upoznali i zajedno naučili skijati. I danas tamo često provode vrijeme.

Jason je obradio stolicu i obojio je zelenom bojom. Zatim su on i prijatelj instalirali posebne nosače s kojima su ga pričvrstili na strop. Nosači su postavljeni tako da podupiru težinu ljudi koji sjede na njemu. Napravio bi sjajnu ljuljačku, ali nije bilo dovoljno mjesta za njih.

I tako izgleda ista soba, već potpuno opremljena namještajem. "Stavili smo nekoliko jastuka i stolica je postala omiljeno mjesto naše djece gdje često čitaju knjige" – kaže Elizabeth. "Bilo nam je važno ispuniti kuću suvenirima". Ploče na zidu također su iz odmarališta Boston Mills; par ih uvijek vodi od kuće do kuće 20 godina.

Ovaj put su željeli stvoriti mjesto gdje se mogu prepustiti ugodnim uspomenama s obitelji i prijateljima.

Svjetlosna stolica

Metalna fotelja s pozadinskim osvjetljenjem u fantastičnom interijeru kuće-fotografija 1

Skijaška stolica uklopit će se i u najneobičniji interijer

Nedavna obnova postavila je staru skijašku stolicu u ovu dnevnu sobu, koja je odmah postala vrhunac sobe na kat.

Metalna fotelja s pozadinskim osvjetljenjem u fantastičnom interijeru kuće-fotografija 2

Dodatno osvjetljenje

Djeluje i kao svjetiljka. Dvije svjetiljke montirane u njega osvjetljavaju zid ukrašen u stilu Društvene igre "Scrabble".

Stolica pričvršćena na pod

Neobična stolica u fantastičnom interijeru kuće

Najjednostavnija opcija instalacije

Ako ne želite razumjeti zamršenost stropnih učvršćivača, prikladna je opcija za postavljanje stolice na pod. U tome će vam pomoći Bilo koji metalar.

Vrtna ljuljačka

Siva vrtna ljuljačka u fantastičnom interijeru seoske kuće

Pouzdana i udobna ljuljačka

Zahvaljujući konstrukciji čeličnih cijevi, ova skijaška stolica postavljena u planinskom odmaralištu u Novom Hampshireu pretvorena je u prekrasnu ljuljačku.

Stara ljuljačka u dvorištu kuće

Ova stolica ima sve ispred sebe

Cliff i Chris kotači planiraju napraviti ljuljačku od skijaške stolice u svom dvorištu u Oregonu.

Za one koji su nadahnuti ovim primjerima, ali sumnjaju da mogu pronaći odgovarajuću stolicu: ne brinite, iznenađujuće je jednostavno! Kad skijaške baze promijene žičare, vjerojatno će ih početi rasprodavati. Alternativno, možete ih potražiti na stranicama s oglasima za prodaju, kao što su ACE ili ACE. A ako niste sigurni da ih možete sami ukrasiti, kupite gotovu stolicu.

Zanimljiv interijer: Zbirka fotografija neobičnih projekata: originalni drveni namještaj vodećih dizajnera

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: