Čemu služi stubište u sobi?? Neočekivani odgovor na trivijalno pitanje kreativnih dizajnera

Prekrasno stubište

Želim upoznati svoje čitatelje s još jednim zanimljivim dizajnerskim rješenjem.

Što je stubište u kući? Ovo je komad namještaja koji omogućuje vertikalno kretanje između katova. Većina vas će odgovoriti ovako. I to je to?

Onda niste u potpunosti u pravu. Mogućnosti stubišta su zapravo neograničene i još nisu u potpunosti iskorištene. To još jednom omogućuje stvaranje južnokorejskih arhitekata. U panoramskoj kući koju su dizajnirali, čiji je izgled već sam po sebi neobičan, drveno stubište zauzima središnje mjesto.

Prekrasno stubište

To je višenamjenska struktura koja veliku sobu dijeli na dvije sobe. U jednom od njih nalazi se kućno kino, za koje stepenice služe i kao klupe za sjedenje i gledanje filmova. U drugoj polovici sobe, u prostoru ispod stuba, nalazi se ugodan kutak za čitanje i crtanje. Ovdje se nalaze stolovi i stolice.

Pogledajte sličan dizajn: Internet: premium brand za pronicljive i štedljive žene

Prekrasno stubište

Jedan od glavnih zadataka stubišta s velikim prolaznim koracima, osim uobičajenog, je skladištenje diskova i knjiga. Odnosno, to je i ormar, pristup njegovom sadržaju dostupan je i odozgo i odozdo.

Prekrasno stubište

Ali to nije sve. Izvanredna struktura ima isti drveni žlijeb, blago pomaknut prema desnoj strani. Može poslužiti i za brzo pomicanje diskova s gornjih polica prema dolje i za brzo premještanje djece s gornje platforme na donju.

Uostalom, svi znaju koliko djeca vole sve vrste tobogana. Djeca koja ovdje žive ne moraju ići daleko – u samoj kući postoji tobogan.

Prekrasno stubište

Pa, što sada kažete o tome zašto je u kući potrebno stubište? Podsjeti? Za zoniranje prostora, za pohranu diskova i knjiga, za gledanje filmova, za spuštanje, odnosno za radost i zabavu. A može biti i prekrasan ukrasni element situacije, ako ovom pitanju pristupite s maštom.

Prekrasno stubište

Zanimljiv interijer: Dodatna soba od drvenih svitaka ili kako napraviti sobu u sobi-projektna

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: