Eliel Saarinen. Eliel Saarinen. Arhitekt. Eero Saarinen. Hera Saarinen. Arhitekt, industrijski dizajner, utemeljitelj Neo-futurizma. Od oca do sina: naslijeđeni talent

Poznati arhitekti ama i Ama

Nadareni arhitekti Amaras i Amaras (Eliel i Herault Saarinen) stekli su priznanje i visoku slavu zbog svog značajnog doprinosa modernoj arhitekturi, urbanističkom planiranju, obrazovanju u dizajnu, proizvodnji namještaja i društvenom životu.

Oni su rođaci-sin i otac, pa su u procesu svojih kreativnih i profesionalnih aktivnosti radili zajedno. Obiteljske veze, nevjerojatan talent i vještina pomogli su im da stvore ogroman broj veličanstvenih i fenomenalnih građevina i građevina koje osvajaju srca mnogih ljudi u moderno doba.

Specijalist za Astana rođen je 20. kolovoza 1873. u finskom gradu Rantasalmi. Od malih nogu bavio se kreativnošću i školovao se na slikarskom institutu u Helsingu. 1922. otišao je na natjecanje u Sjedinjenim Državama koje je održalo predstavništvo novina izaslanik, gdje je završio na drugom mjestu.

Nekoliko godina kasnije, emigrirao je iz Finske u Sjedinjene Američke Države, zajedno sa suprugom Carpine i trinaestogodišnjim sinom Carpine. Eliel je radio u zajednici Amaini kao glavni arhitekt, a 1932. preuzeo je dužnost predsjednika.

Tijekom svog stvaralaštva dizajnirao je mnoge otmjene kuće i zgrade koje privlače veliku pozornost i interes javnosti.

Nakon 10 godina, arhitekt je dizajnirao svoju prvu zgradu u međunarodnom stilu u gradu Columbus u Indiani. Trenutno je popularan među lokalnim stanovništvom i putujućim putnicima.

Osim toga, majstor je dizajnirao i izgradio prvu kršćansku crkvu u SAD-u, tada poznatu kao TV. Bio je utemeljitelj secesijskog stila u arhitekturi.

Pogledajte sličan dizajn: Blaschkova serija fotografija Guida Mocafica: sofisticirane slike morskog života od stakla

Jednostavnost i linearni sastav pod krinkom crkve označili su početak pokreta od bogato ukrašene gotike do modernog dizajna. Danas je ova građevina nacionalna povijesna znamenitost.

Crkva SAD-a iz SAD-a

Također, stručnjak je objavio vlastitu knjigu pod nazivom Iasipi, u kojem je podijelio svoje ideje, filozofiju i konceptualnu viziju urbane arhitekture.

Knjiga The City od Eero Saarinen

Najpoznatiji i najpopularniji model elegantnog namještaja, koji je dizajnirao dizajner, su stolice na Internetu. Imaju graciozan izgled s tankom nogom i jakom bazom, kao i plastičnim i vijugavim leđima. Istodobno se za presvlake sjedala koristi tkanina različitih tekstura i boja.

Modne stolice od Acepa

Još jedno majstorsko remek-djelo je zadivljujuća Vila Na internetu, koja je dovršena 1953. godine nakon autorove smrti. Ima otvoreni tlocrt, ultra moderan ukras i izvanredan pogled na okolni krajolik. Vrtni krajobrazni dizajn dizajnirao je nadareni stručnjak za Iphine (Dan kili).

Poznati ljetnikovac Ama od Amapa

Najhrabriji i najekscentričniji projekt arhitekta bila su vrata St. Louisa u St.

Vrata St. Louisa iz St. Louisa

Učiteljev sin krenuo je njegovim stopama. Herault Saarinen je svjetski poznati i poznati američki dizajner rođen u Finskoj. Studirao je na Sveučilištu Jell, gdje je stekao zvanje prvostupnika arhitekture i umjetnosti. To je rečeno, u svojim je radovima koristio neočekivane materijale poput keramike i aluminija.

Predstavili smo vam dva nadarena umjetnika i stvaraoca asa i Asa, koji su međunarodno priznati za svoj značajan doprinos umjetnosti i arhitekturi. I svidjeli su vam se projekti ovih autora? Koji vam se najviše pamti?

Zanimljiv interijer: Enzo Mari. Enzo Mari. Industrijski dizajner. Funkcionalnost mora biti originalna

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: