Elegantan morski stil u interijeru: senzualne plave nijanse i originalni tematski elementi

Fotografija interijera u morskom stilu

U toplom sunčanom vremenu mnoge od nas privlači obalni odmor na more. A to može zahtijevati dugo putovanje i zahtijevati avionske karte kako biste uživali u svježem mirisu morskog povjetarca i osjećaju toplog pijeska koji vam klizi kroz prste.

Ali uvijek možete biti bliže morskom raju tijekom cijele godine, dragi naši čitatelji muzeja dizajna, a da ne morate nikamo otići ako razmišljate o uređenju jedne, a možda i nekoliko soba u jednostavnom, ali elegantnom nautičkom stilu. I svaki dan ćete se osjećati kao da ste na toploj morskoj obali.

Morska shema boja

Fotografija interijera u morskom stilu

Morski stil u unutrašnjosti prvenstveno je određen bojom mora. Važno je postići povezanost sa suncem, morem, pješčanom plažom. Sve se to može postići kombinacijom različitih boja: kombinacijom nijansi tamnoplave i blijedoplave s bijelom, žutom, pijeskom, bežom, koraljem. Ove boje simboliziraju more, sunce, pijesak i morske koralje.

Pruge u unutrašnjosti

Fotografija interijera u morskom stilu

Plave i bijele pruge, simbol mornarice, klasični su uzorak koji lijepo izgleda na zidovima, navlakama, zavjesama, jastucima i prostirkama.

Najbolje od svega za uporabu u unutrašnjosti prikladna je prigušena traka s kombinacijom klasičnih bijelih ili bež nijansi.

Ali ovdje je važno ne pretjerivati i odabrati samo jedan predmet za dekor. Inače, vaša soba može postati poput vesele cirkuske sobe.

Za hrabrije odluke u dizajnu možete napraviti svijetle naglaske: stvorite jednu ili dvije kontrastne boje-jarko crvene jastuke za bacanje ili žute vaze.

Pribor s morskom tematikom

Fotografija interijera u morskom stilu

Pogledajte sličan dizajn: Zajednički nalet osobnosti i kućne energije: nove tehnologije za ukrašavanje

Morski stil uključuje upotrebu raznih dodataka morske teme. Oni mogu biti, na primjer, školjke izvrstan dodatak vašem morskom interijeru.

Odaberite nekoliko različitih vrsta školjki i rasporedite ih u vazu ili staklenu kuglu. Velike školjke ili panovi izrađeni od malih školjki također će izgledati dobro.

Osim školjki morskih dodataka, modeli brodova, jedrilice, zidni barometri, čamci u bocama, morske zvijezde, imitacija užadi i kormila, spasilački koluti, pješčani sat i drugi pribor mogu postati izvrstan podsjetnik na more. Ovdje je važno koristiti ove predmete umjereno kako ne biste preopteretili sobu.

Korištenje drva i Tekstila

Fotografija interijera u morskom stilu

U sobi s interijerom s morskom tematikom poželjno je da pod i namještaj budu drveni i da imaju boju i teksturu pravog drveta.

Bilo bi lijepo koristiti prirodni tepih ili podnu oblogu od prostirke, po mogućnosti svijetle boje, tako da će izgledati prirodnije i prirodnije.

Za jači vizualni morski efekt možete eksperimentirati s tekstilom, zavjesama i ukrasnim jastucima.

Da biste riješili problem skladištenja stvari, ali kako ne biste odstupili od morske teme, možete razmotriti uključivanje starih škrinja u unutrašnjost, koje se lako mogu napraviti samostalno ili koristiti gotove pletene košare.

Dječja soba u morskom stilu

Fotografija interijera u morskom stilu

Nautički stil najčešće je ukrašen dječačkim sobama. Djeca jako vole sve neobično, pa takva soba može biti alternativa dosadnom uzorku rješenja.

Mnogi nautički ukrasni elementi mogu biti vrlo korisni za odrastanje malog muškarca. Na primjer, akvarijske ribe će potaknuti osjećaj odgovornosti, globus i karte-razviti kognitivne sposobnosti, špijun i dalekozor bit će korisni za poznavanje svijeta oko sebe.

Fotografija interijera u morskom stilu

Najvažnija stvar u stvaranju bilo kojeg interijera, uključujući more, je jedinstvo stila i udobnosti. Slijedite ova jednostavna pravila kako biste se upuštali u cjelogodišnji odmor u mirnom, lijepom, nautičkom dizajnu interijera vaše sobe.

Fotografija interijera u morskom stilu

Fotografija interijera u morskom stilu

Fotografija interijera u morskom stilu

Zanimljiv interijer: 10 soba s različitim interpretacijama vodene teme: vama i vašim najmilijima bit će ugodno u takvom interijeru!

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: