Drvo se vraća u interijere modernih kuća

Drveni zid u unutrašnjosti moderne kuće

Ako Vas izraz "reciklirano drvo" povezuje s rustikalnim kolibama i gospodarskim zgradama, vrijeme je da ovaj materijal pogledate iz druge perspektive. Danas dizajneri i arhitekti sve više pažnje posvećuju elementima izrađenim od obnovljenog drva, želeći dati posebnu jedinstvenost modernim kućama — kako njihovom vanjskom izgledu, tako i unutarnjem uređenju.

Popularno od 1980-ih, obnovljeno drvo prešlo je od otrcane, elegantne strukture do iznimnog načina izražavanja osobnosti. Budući da ne postoje dva ista komada drveta, ljudi koji preferiraju prirodni drveni namještaj i ukrase mogu biti sigurni u jedinstvenost svojih interijera u kući.

Reciklirani materijali se ponovno koriste, što je vrlo važno za ljude koji brigu o okolišu navode kao jedno od svojih životnih načela. Zapravo, zbog svoje stabilnosti drvo postaje jedan od najtraženijih materijala danas.

Barski pult ukrašen drvetom u unutrašnjosti kuhinje

Vrhunski izgled

Korištenje grubo klesanog drveta, prepunog spektakularnih prirodnih nedostataka, u vanjskom uređenju kuće diverzificira moderan dizajn, koji se često čini pomalo sterilnim. Topla tekstura organskog materijala stvara izvrstan kontrast hladnom sjaju stakla i brutalnosti betona koji su toliko karakteristični za današnje arhitektonske slike.

Moderna vanjska strana kuće s drvetom

Drvo daje izražajnost i teksturu zgradama izrađenim u ultramodernom ili prijelaznom stilu, bez obzira na to jesu li od njega izrađeni punopravni dijelovi strukture ili samo pojedini dijelovi.

Eksterijer kuće u ultra modernom stilu s drvenim oblogama

Bez obzira na to što je ovo drvo nekada bilo-vrtna paleta ili element druge strukture — ono ostaje sredstvo izražavanja dizajnerske misli i predstavlja bezvremenost.

Dekoracija vanjskih zidova garaže drvetom

Moderna fasada kuće od stakla i drveta

Izvanredan interijer

Drvene komponente mogu radikalno promijeniti karakter unutarnjeg uređenja ili se pretvoriti u sofisticirane žarišne inkluzije u ljusci glatkih i sjajnih površina. Svaki je dio povijesti koji je napisala sama priroda i koji se može utkati u dizajn svake sobe u vašem domu.

Za razliku od tvornički proizvedenog namještaja i građevinskog materijala masovne proizvodnje, reciklirano drvo, prvi put posječeno prije nekoliko desetljeća, ima svoj karakter. Jedinstvene značajke takvog drveta pojavljuju se još očitije u rukama majstora, koji mu daje konačni oblik, bilo da se radi o jednostavnom okviru za fotografije ili stolu za blagovanje.

Izvanredan interijer kuće s mnogo drvenih elemenata

Kupaonice po vašoj narudžbi

U kupaonici se komadi drveta mogu koristiti u ukrašavanju namještaja ili kao elegantna površina toaletnog stolića. Prava kombinacija kupke u modernom dizajnu i drvenih predmeta interijera pomoći će stvoriti neusporedivu spa atmosferu. Čak i jednostavan drveni okvir za ogledalo ili svjetiljke s drvenim detaljima učinit će vašu kupaonicu izvanrednom.

Pogledajte sličan dizajn: Međunarodna izložba u Kelnu, početak siječnja 2014.:

Dizajn drvenog ormarića u unutrašnjosti kupaonice

Zid završen svijetlim drvetom u kupaonici

Drvena vješalica s kukama u unutrašnjosti kupaonice

Neobičan drveni umivaonik u unutrašnjosti kupaonice

Prekrasne kuhinje

Kuhinjski interijer prostor je širokih mogućnosti za korištenje elemenata od recikliranog drva. I opet, takvi mali predmeti kao što su svjetiljke mogu oživjeti monoton dizajn, a veliki i uočljivi stol izrađen od prirodnog drva-postati ugodan i moderan naglasak kuhinjskog interijera.

Masivni drveni stol u unutrašnjosti kuhinje

Mnogi se vlasnici kuća ponovno okreću drvenim radnim pločama, odmičući se od tradicije korištenja dosadnih kamenih površina koje danas ukrašavaju većinu interijera. Reciklirano drvo stvara osjećaj vrhunskog dizajna u standardnoj kuhinji i čini spektakularan kontrast sjajnim i metalnim komponentama. Snaga i trajnost drva također su njegove prednosti.

Dizajn kuhinjskih ladica od prirodnog drva

Masivna drvena radna ploča u unutrašnjosti kuhinje

Dizajn radne ploče od prirodnog drva u unutrašnjosti kuhinje

Moderne dnevne sobe

Korištenje recikliranog drva u interijerima dnevnih soba pruža savršenu priliku za stvaranje fantastičnog žarišnog elementa koji će privući pažnju i utjecati na vizualnu percepciju cjelokupnog dizajna. Koristi se za proizvodnju neobičnih svjetiljki, spektakularnih završnih materijala i podnih obloga. U svakom slučaju, reciklirano drvo skladno će se kombinirati s modernim materijalima i kutnim obrisima namještaja.

Drveni strop u unutrašnjosti terase

Dekoracija zida drvetom u unutrašnjosti dnevne sobe

Neobično drveno stubište u unutrašnjosti kuće

Svijetli pod dnevne sobe od prirodnog drva

Elegantne spavaće sobe

Jedinstveni drveni elementi podići će dizajn spavaćih soba i dječjih soba na novu razinu. Uzglavlje kreveta, neobične komode i ormarići izrađeni od recikliranog drveta i mozaične zidne obloge koje uključuju mnoge ploče različitih boja i tekstura mogu biti vrlo estetski izraz osobnosti vlasnika.

Zid na vrhu kreveta, ukrašen drvetom u unutrašnjosti spavaće sobe

Drveni zid u unutrašnjosti dječje sobe

Mali modni detalji

Nisu spremni za drastične promjene i ekstravagantne odluke? Današnje obilje ručno izrađenih proizvoda, dostupnih u maloprodajnim trgovinama i na internetskim tržnicama, omogućit će svakoj osobi da odabere ukrasne elemente izrađene od recikliranog drveta i drugih materijala.

Ove male stvari pomoći će vam da testirate drveni dizajn kako bi odgovarao vašem ukusu. Pokušajte kupiti, na primjer, stalak od recikliranog drva prije nego što se odlučite za potpune promjene u unutrašnjosti.

Dizajn originalnog drvenog okvira

Neobičan element dekora na zidu u dnevnoj sobi

Zanimljiv način ukrašavanja ogledala drvenim blokovima

Izvorni svijećnjak u tamnom drvu

Neobična slika drveta u unutrašnjosti

Prava kombinacija toplog rustikalnog stila i moderne estetike omogućit će vam stvaranje jedinstvenog interijera koji će naglasiti vašu osobnost.

Zanimljiv interijer: Drvene grede kao elegantan dekor trenutni trend u dizajnu interijera

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: