Drevni materijal u uređenju prostora: stil” opeke ” u unutrašnjosti

Stil opeke u dizajnu interijera

Otvoreno zidanje u unutrašnjosti: neponovljivi stil "opeke"

Tijekom mnogih stoljeća povijesti gradnje stanova, cigla nije izgubila strukturnu privlačnost. Nije li istina, dragi čitatelji muzeja dizajna, čini se da bi moglo biti lakše-iste veličine pečene glinene šipke postavljene su na žbuku određenim redoslijedom i tvore jake zidove.

Ali čak i takav jednostavan ukras može ukrasiti dom i učiniti moderni dizajn interijera mnogo ugodnijim i mnogo zanimljivijim.

Zašto je otvorena opeka u sobama toliko popularna tehnika dizajna, koje asocijacije izaziva, koje slike oživljavaju? Odgovor je jasan-tajna nevjerojatne privlačnosti je u povijesnim korijenima ove jednostavne konstrukcije.

Povijest ovog drevnog građevinskog materijala seže nekoliko tisućljeća. Tehnologiju njegove proizvodnje zabilježili su umjetnici iz vremena egipatskih faraona.

Čovječanstvo je naučilo paliti glinene šipke i stavljati ih na vapneni mort. U srednjem vijeku arhitekti su savladali kovrčavo zidanje, premazivanje proizvoda glazurom.

Od opeke su se počele graditi kraljevske palače, trokatne stambene zgrade, kao i samostani i hramovi. U stoljeću na zapadu pojavila se gotika od opeke, u stoljeću na zapadu u Rusiji, Katedrala Uznesenja Kremlja i Crkva Svetog Vasilija Blaženog podignuti su od pečenih glinenih proizvoda.

Pogledajte sličan dizajn: Dekoracija suvremene izložbe u Meksiku u kreativnom prostoru

Brzi rast gradova u Ina-Ina stoljećima dao je snažan poticaj razvoju industrije opeke. Standardne šipke dobivene kao rezultat pečenja postale su najpopularniji građevinski materijal.

Danas se cigla malo razlikuje po obliku od svojih srednjovjekovnih prethodnika. Također se sastoji od gline, pijeska i nekih mineralnih dodataka, ali moderne peći i tehnologije omogućuju proizvodnju proizvoda koji su po svojim karakteristikama bliski prirodnom kamenu.

Čuvajući sliku drevnih hramova, industrijskih zgrada prošlih stoljeća, starih stambenih zgrada, materijal je stekao veliku čvrstoću i otpornost. Kombinacija antike i modernosti izuzetno je tražena od strane dizajnera koji rađaju neočekivane i nove ideje za uređenje doma.

Uklanjanjem žbuke i djelomičnim izlaganjem opeke, čini se da majstori otkrivaju tajne kuće, čineći sobu razumljivom i Bliskom. Istodobno se pojavljuje poseban šarm svojstven povijesnim zgradama.

Cigla u interijerima

Najstariji građevinski materijal položen na žbuku,
daje sobi brutalnu otvorenost i čvrstinu

Upotreba opeke u dizajnu interijera

Teksturirana opeka za ukrašavanje stambenih prostora

Ritmički korak povijesti osjeća se u strogim, kovanim redovima zidanja. Novi materijali i tehnologije nikada ne mogu postati konkurenti dobroj staroj cigli.

Uz sve izvanredne tehničke karakteristike, nikada neće uspjeti prenijeti uzbudljiv dah vremena i vrlo poseban, muški karakter interijera.

Zidovi od opeke donose povijesnu dubinu i duhovnost, stvaraju veličanstvenu pozadinu za nezaboravne i ekskluzivne interijere. Vjerojatno je to tajna njihove trajne popularnosti i neovisnosti od modnih trendova.

Zanimljiv interijer: Njegovo Veličanstvo "baršun" simbol je nježnosti, plemenitosti, profinjenosti, bogatstva, pompe, pa čak i razmetljivosti

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: