Dobrodošli u džunglu: 14 divnih interijera s biljkama poznatih dizajnera

Malo zelene boje? Često nam padne na pamet da sobna biljka može biti ukras za kutni stol ili "glazura na torti" kada je riječ o modernom dizajnu interijera.

Ali danas, dragi čitatelji muzeja dizajna, pokazat ćemo vam 14 soba u kojima se zelenilo skladno uklapa u interijer. Zapravo, stil ukrašavanja biljkama ovisi o okruženju.

Sobne biljke izazivaju ugodne emocije i osjećaj ugode. Mogu biti graciozne, bujne tropske ili moderne ukrasne.

Koristite ih za ukrašavanje svog doma, ali ne zaboravite se pobrinuti! Uživajte u slikama u nastavku i neka vas inspiriraju da slijedite vodstvo autora interijera.

Stil staklenika

Kod kuće možete stvoriti pravi staklenik od živih biljaka. Obilje zelenila je neobično lijepo, neka pojedine biljke zauzmu ogromno područje i razvijaju se onako kako žele.

Drugim riječima, pustite biljke da imaju vlastiti život. Na donjoj fotografiji možemo vidjeti opciju u kojoj se nalazi ogroman broj saksija, uključujući posebno uzgajane. Ovo može biti izvrsna opcija za stvaranje ugodnog doma.

Cvijeće u vazi na stoliću za kavu

Cvijet kave na pokretnom stolu naglašava gracioznost prostora

Dnevna soba s cvjetnom temom

Život biljaka ovisi o osvjetljenju prostorije prirodnim svjetlom. U dnevnoj sobi na sljedećoj fotografiji koju su dizajnirali AZ i AZ.

Velike posude s cvijećem na stolu

Veliki zeleni listovi ugodno imaju koristi od kontrasta s ružičastim grozdovima cvijeća

U drugom prostoru koji su dizajnirali ti isti dizajneri vidimo kolekcije biljaka postavljene na stol, kao i luksuzni cvijet smješten na pijedestalu.

Obratite pažnju na to kako skladno izgledaju posude za cvijeće postavljene na različitim razinama kraj prozora. Prirodno obilje lišća unosi efekt divljine u sobu.

Cvijeće u Saksiji kraj prozora

Biljke se sunčaju na prozoru dnevne sobe

Na sljedećoj fotografiji možemo se diviti kolekciji Paprati. Primijetite kako asortiman takvih biljaka stvara veličanstven prostor

Biljke u unutrašnjosti dnevne sobe

Dnevna soba ispunjena biljkama

Milost biljaka

Ponekad ih samo treba pustiti da rastu, a to će biti najbolji dizajn sam po sebi-to je sjajna ideja ukrašavanja kuće biljkama. U drugim slučajevima moraju se pažljivo postaviti kako bi se stvorio elegantan interijer.

Ako želite sobu učiniti šik, ponekad je dovoljno staviti lonac s velikom biljkom. Zeleni prostor prikazan u nastavku oživljava tropskim zelenilom i svježim cvijećem.

Palma u loncu u dnevnom boravku

Pogledajte sličan dizajn: Koja je razlika između koncepta elegancije u dekoru 2015. godine

Elegantna zelena dnevna soba

Nekoliko vaza za postavljanje biljaka dat će sobi poseban šarm. Na sljedećoj fotografiji dizajna, koju je razvio Iasni, tri vaze služe kao graciozne posude za zelenilo i cvijeće.

Vaza s cvijećem na prozorskoj dasci

Elegantne biljke u eklektičnom interijeru

Kad smo već kod posuda: na ovom zidnom ormariću možete izbrojati vaze? Sada pokušajte izračunati broj biljaka. Svaki dio dekora ovdje ima svoje posebno mjesto. Cvijeće dodaje eklektičan šarm običnoj sobi, čini unutrašnjost kuće izvrsnom.

Stalak s biljkama

Polica za biljke i drugo blago

Odabir tropskih biljaka

Nema bolje opcije od ukrašavanja sobe tropskim biljkama. Zapravo, danas su najpopularniji. Ako razmišljate o uređenju kuće na ovaj način, ne zaboravite na živu vegetaciju. Ispod vidimo visoke, šiljaste listove na pozadini drugih atraktivnih elemenata koji diktiraju osnovni stil interijera

Tropske biljke u unutrašnjosti

Tropske biljke

Gdje završava unutrašnjost i počinje ulica? Teško je reći gledajući fotografiju ispod, gdje je tako luksuzno i šareno od zelenila. Palme u kadama i žardinjere s dugim lišćem na stoliću stvaraju bujnu tropsku pobunu.

Otvoreni prostor s tropskim biljkama

I opet-tropi

Moderna čuda

Ako želite dati prirodan izgled svom domu, razmislite o ukrašavanju kuće zelenilom. Asortiman modernog cvijeća i vaza može nevjerojatno suptilno prenijeti vaš ukus. Obratite pažnju na fotografiju ispod, Palma banane savršeno se uklapa u unutrašnjost ove sobe.

Biljke u velikim posudama u unutrašnjosti

Moderna soba ispunjena biljkama

U dnevnoj sobi obilje prirodnog svjetla i zanimljivih arhitektonskih detalja savršena su pozadina za biljke svih oblika i veličina. Svaka biljka skladno je unesena u ovaj mali staklenik i cvjetnu galeriju.

Vaza s cvijećem na stoliću

Luksuzni apartmani s puno zelenila

Teško je zamisliti nešto šarmantnije od" živog " zida. Dobro uređeni vertikalni vrtovi izvrsna su opcija koja zahtijeva samo ispravnu strategiju dizajna. Zid na donjoj fotografiji pravi je vrhunski primjer ove moderne" žive " kuće koja se nalazi u centru Denvera u Koloradu.

Zid biljaka u unutrašnjosti

"Živi" zid u modernoj kući

Jedinstvena unutarnja kolekcija paprati i drugih biljaka razlikuje se od ostalih cvjetnih aranžmana po tome što izgleda kao cvjetnjak unutar kuće. Pogled pojačava tepih iz Interneta koji zasjenjuje prirodne oblike biljaka. Ne bojte se koristiti neobičan element dekora poput ovog kako biste maksimizirali učinak svoje vegetacije.

Tepih u obliku cvjetnih biljaka

Sobne biljke u zelenoj dnevnoj sobi

Naša najnovija fotografija interijera služi kao izvrsna opcija koja izaziva zanimanje. Samo trebate napraviti pravi izbor. Manje je bolje, a pravilno odabrane biljke mogu imati veliki utjecaj na cijeli interijer. Sukulenti i orhideja – ove dvije biljke okupljene u istom prostoru stvaraju kontrast tamnog i svijetlog.

Cvjetni lonac na kaminu

"Originali" u loncima u modernoj spavaćoj sobi

Prilikom odabira sobnih biljaka uzmite u obzir dovoljno svjetla. Posavjetujte se sa stručnjakom u lokalnom rasadniku ako sumnjate u rast biljaka u vašem domu.

Postavljanje zelenila uz prozor može biti korisno za neke sorte, dok je za druge višak svjetla problem. Ako unutrašnjost nije povoljna za vegetaciju, ne isključujte zelenilo. Svježe rezano lišće i cvijeće mogu biti prekrasan izlaz iz situacije!

Zanimljiv interijer: Kolaž od svježeg cvijeća san je najslađih snova: prekrasni primjeri prilagođenog dizajna

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: