Dobro zaboravljeno staro u arhitekturi: nova kuća pod kupolom

Moderna kupolasta kuća s fasadom od opeke

Kuća pod kupolom uvijek izgleda zanimljivo i stilski. U ovom slučaju govorimo o kupolastom tornju iznad krova jednostavne seoske ili višespratnice, koji je opremljen panoramskim prozorima za ulazak velike količine svjetlosti i zraka unutra. Najčešće je to isključivo ukrasni element.

Ova snježno bijela kupola prekrivena tornjem prekrivena je metalnim limom i izgleda vrlo čvrsto iznad jednostavnih krovova od crijepa.

Vanjski dio seoske kuće ispod kupole-fotografija 1

Izgled ove luksuzne rezidencije, izgrađene od prirodnog kamena, sasvim logično završava minijaturnom strukturom koja blista na suncu prekrivenom bakrenim krovom. Dodatni ukras je veliki sat i stara lopatica.

Pogledajte sličan dizajn: Originalne stolice od dizajnera asa za tvrtku asa

Vanjski dio seoske kuće ispod kupole-fotografija 2

Mala četvrtasta struktura sa zastavom na vrhu i prozorima od šest odjeljaka, koja se uzdiže iznad skromnog sivog krova, izgleda vrlo originalno.

Vanjski dio seoske kuće ispod kupole-fotografija 3

Izgrađena od grubo obrađenih starih dasaka, ova kupola savršeno odgovara stilu drvene štale koja se nalazi ispod nje. Međutim, prozorski otvori neobičnog oblika dodaju mu zanimljiv vizualni efekt.

Vanjski dio seoske kuće pod kupolom-Fotografija 4

Metalni krov koji pokriva ovu kupolu ima asimetrični oblik, ponavljajući strukturu glavnog krova kuće. A činjenica da je izgrađena od drveta čini da izgleda kao velika kućica za ptice.

Vanjski dio seoske kuće ispod kupole-fotografija 5

A kako zamišljate svoj dom iz snova? Hoće li biti opremljen kupolom ili ćete takav ukras smatrati zastarjelim i neprikladnim? Podijelite svoje komentare i ponudite nove ideje!

Zanimljiv interijer: Što nam tornjevi mogu reći svojim izgledom?

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: