Divite se kolekciji: stakleni ormarići

Staklena vitrina u unutrašnjosti

Ormari, o kojima danas želimo razgovarati, sami su rijetka zbirka neobičnih predmeta interijera. Njihova povijest potječe od vješto izrađenih renesansnih modela koji pokazuju veliko umijeće.

Ovaj nevjerojatan namještaj nedavno je vratio svoju nekadašnju popularnost u modernom svijetu dizajna zahvaljujući efektu iznenađenja koji proizvodi svojim pogledom na druge.

Sve vrste antiknih drangulija i starih umjetničkih djela koja se zasigurno nalaze u svakom domu jedna su od mnogih znatiželjnih i znatiželjnih gizmosa za danas. A da biste ih pohranili, morate pokupiti nešto spektakularno i nestandardno…

Dobra vijest: ne postoje stroga pravila kada je u pitanju korištenje antiknih predmeta u modernom okruženju. I uopće nije potrebno da ormar za to bude velik i staromodan. Apsolutno ne.

Mora li biti od pravog drveta? Opet, ne. U stvari, mnogi radije instaliraju svoje rijetkosti na radne površine, a ne koriste moderne bočne ploče kako bi ih prikazali.

Drugi, poput francuskog umjetnika Aiminea, crpe inspiraciju iz novih stilova.

Kao mjesta za pohranu svojih kolekcija, ovaj majstor dizajna koristio je staklene police i notorno prostran raspored koji privlači pažnju na svaki komad kao umjetničko djelo. Prošli su dani nereda, što potvrđuju i fotografije u nastavku. 

Zbirka neobičnih predmeta interijera

Međutim, postoje ljudi koji preferiraju kompaktnije prostore, koristeći industrijske naljepnice za izlaganje na kreativan način. Na fotografiji ispod možete vidjeti kolekciju keramike zajedno s obiljem svih vrsta školjki i malih arhitektonskih umjetničkih djela. 

Prekrasna kolekcija neobičnih predmeta interijera

Neobični ormari

Kako će vaša kolekcija izgledati, u potpunosti ovisi o ormaru. Ovaj važan komad namještaja vizualizirat će vaše blago, zbog čega su otvorene police ili staklena vrata vrlo važna. Ovdje pregled igra veliku ulogu.

Za one koji više vole moderan stil interijera, razmislite o metalnom ormaru s prozirnim policama u stilu 1930-ih kao mjesta za odlaganje. Ručno izrađeni pocinčani čelični okvir dodaje autentičnost ovom nevjerojatnom komadu. 

Lijep metalni ormar sa staklenim policama

Nemojte se bojati dodati vintage prostoru. Istrošeni izgled samo će povećati osjećaj intrige. Izrađen od čelika i stakla, ovaj rijetki komad namještaja koji je nekoć stajao u stomatološkoj ordinaciji, prikazan na donjoj fotografiji, nudi stolni prostor za odlaganje, kao i puno prostora na policama u ormaru. 

Metalni ormar sa staklenim policama

Za one koji preferiraju uže prostore, možete razmotriti elegantan primjerak za kupaonicu s ladicama. To je reprodukcija apotekarskog ormara, 19. stoljeća. S ručno izrađenim čeličnim okvirom s završnom obradom od bijele cakline, ovaj predmet uključuje ne samo pohranu, već i vizualni prikaz vaših stvari. 

Divan metalni ormar sa staklenim policama i ladicama

Neki kolekcionari antikviteta preferiraju vremenski ostarjeli, oronuli namještaj kako bi tamo zadržali svoje blago. Bez obzira odaberete li veliki ili mali ormar, obratite pažnju na šarm koji mu daju testovi vremena.

Drveni okvir i staklene vitrine maksimiziraju vidljivost s tri strane. Da ne spominjemo manje modele koji su svestrani za vješanje na zid ili postavljanje na stol.

Prekrasan drveni ormar sa staklenom vitrinom

Otmjeni modeli ormara

Nakon što odaberete svoj model za pohranu i izlaganje kolekcije, same rijetkosti su u središtu pozornosti. Ako nemate kutije za cipele pune perja, minerala i životinjskih kostiju, ne brinite!

Do danas je moguće smisliti mnoge predmete kao izložbene materijale, od keramičkih figurica do kolekcionarskih čizama.

Pogledajte sličan dizajn: Svježi trendovi u interijeru: trenutne opcije 2014. za vaš jedinstveni dom

Koristeći kupolu staklene posude, kao na donjoj fotografiji, možete pohraniti puno zanimljivih starih stvari. Jesu li ta blaga primjeri antike i jedinstvenosti? Definitivno ne. No, zahvaljujući njihovoj neobičnoj prezentaciji, oni stvarno postaju vrlo zanimljivi, stvarajući svečani dizajn interijera. 

Neobična kolekcija neobičnih predmeta interijera ispod staklenih kupola

S druge strane, ne ustručavajte se u kolekciju uključiti nepotrebne detalje zaplijenjene nakon šetnje prirodom ili ostatke nekada zaboravljenih predmeta. Pogledajte donji uzorak koji predstavlja set razbijenih dijelova staklenih boca, osušenih biljaka i još mnogo toga. 

Prekrasna kolekcija neobičnih predmeta interijera

Uz sve veću zabrinutost zbog očuvanja prirode, sve je veći broj umjetnih primjeraka dostupnih za kupnju. Uzmite ukrasni bijeli koralj i stavite ga u vazu. Raspoređeni po cijelom ormaru, takvi komadi mogu dodati dašak nautičke tematike vašem okruženju.

Jedinstvena kolekcija neobičnih predmeta interijera

Ne zaboravite na šarm botaničkih primjeraka, poput umjetničkih djela, na slikama ispod. Smješteni na unutarnjem zidu ormara, ovi će otisci stvoriti prekrasnu pozadinu za vaše znatiželjne nalaze.

Prekrasna kolekcija neobičnih predmeta interijera

Čak i takva izvanredna karta može postati rijetka izložba! Na ovim fotografijama možete vidjeti kako je lako dodati dašak prirode ili djelić medicine u svoju kolekciju. 

Svijetla kolekcija neobičnih predmeta interijera

Umjetnik i dizajner, Ainasin stvara nevjerojatne štandove pod staklom, od kojih su mnogi prirodno tematizirani. Koristite ideju kao što je prikazano u nastavku. Slične slike mogu se uzeti, na primjer, sa stranica enciklopedije:

Prekrasna zbirka neobičnih predmeta interijera

Poliedarski zeleni kamenčići na pravokutnoj površini Interneta isključivo su znanstvene prirode. Koristite slične modele ispod stakla, dodajući umjetnički dodir geologije vašoj kolekciji:

Nevjerojatna kolekcija neobičnih predmeta interijera

Kako pravilno rasporediti svoje rijetkosti

Odabrali ste odgovarajući ormar za pohranu svoje jedinstvene kolekcije, a sada je uvijek pri ruci i u središtu pozornosti. Način na koji su izloženi izlošci pokazat će vašu osobnost.

Prkosite bilo kakvim pravilima tipičnog smještaja i standardnim normama profinjenog interijera, i zapamtite da ne postoji jedini pravi način da pokažete svoje antikvitete.

Moderna nestandardna rješenja

Ako više volite moderan stil u svom okruženju, neka svaki element vaše kolekcije govori sam za sebe. Još jednom vam predstavljamo neobičnu garderobu francuskog umjetnika Azipa.

Obratite pažnju na to kako je svaki element namjerno smješten s lakonskim, jasnim oznakama, ove rijetke sitnice izazivaju želju da ih dodirnete.

Prekrasan stilski namještaj često je ispunjen i neobičnim starinskim komadima i novim komadima. Neobičan, smiješan učinak stvara se miješanjem prošlosti i sadašnjosti na tako neočekivan način:

Zapanjujuća kolekcija neobičnih predmeta interijera

Klasične zanimljivosti

Za one koji vole tradicionalnije rijetkosti koje se odnose na prošlost, postoji mnogo izvora za inspiraciju, kao što je sljedeći uzorak malog čudnog ormarića koji se prodaje putem Interneta. Važan detalj: niti jedan od ostataka u ovom ormaru ne pripada životinji koju je ubio čovjek. 

Vrtoglava kolekcija neobičnih predmeta interijera

Ako vam je cilj organizirati veliki prostor za pohranu klasičnih elemenata divljih životinja, onda pogledajte zapanjujući uzorak dizajnerice Azipa, koja je pokazala svoj ukrasni izlog u San Franciscu. 

Moderna kolekcija neobičnih predmeta interijera

Neobični ormari koji su uvijek u središtu pozornosti

Da biste usmjerili interes oko svoje kolekcije, pokušajte je prikazati na način, kao na donjoj fotografiji, s nautičkom temom. 

Moderna kolekcija neobičnih predmeta interijera

Druga opcija uključuje grupiranje pojedinačnih komada, kao u ovoj kolekciji leptira, predstavljenoj u originalnom ormaru iz Amapina, koji je izradio Amapin. Ovaj je primjerak prvi put predstavljen 1935. godine, a zatim je prevezen u knjižnicu Prirodoslovnog muzeja u Parizu 1979. godine. 

Prekrasna kolekcija neobičnih predmeta interijera

Neočekivana izložba rijetkosti

Tko kaže da vaše jedinstvene Gizmos moraju biti sadržane u ormaru? Stavke prikazane u nastavku izložene su pomoću Ace konzole od Acepa. Ali ove police su prave drvene spužve! 

Nevjerojatna kolekcija neobičnih predmeta interijera

Ne bojte se izložiti stvari izvan ladice! Sljedeća znatiželjna demonstracija zračnih biljaka omogućuje ponovnu upotrebu kataloga kartica. Botanika je prilično u skladu s knjižničarstvom u ovoj revolucionarnoj kreaciji. 

Zelene biljke u ladicama kataloga kartica

Kao što možete vidjeti, moderni kolekcionari uživaju u tehnikama prikazivanja koristeći razne maštarije dizajnera namještaja, pažljivo čuvajući svoje slavne modele.

Za one koji se žele uroniti u umjetnost stvaranja hirovitog interijera, imajte na umu da povoljan raspored ne bi trebao biti ograničen samo na ormar. Police, ladice ili countertops mogu postaviti temelje za nezaboravan asortiman vaših neobičnih blaga.

Zanimljiv interijer: Nevjerojatne ideje za dizajn na internetu-Kockanje s modularnim zidnim policama i ormarima

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: