Carstvo strogih linija-originalni strop s letvicama i letvicama s interneta

Izvorni stropni pokrov s drvenim letvicama

Australska tvrtka "Astainas" napravila je jedinstveni strop od "obloge" u svom uredu u gradu astainas, koji se nalazi u Australiji sedam kilometara sjeveroistočno od Melbournea.

Japansku umjetnost origamija nadahnula je tako originalno rješenje dizajnera-sposobnost presavijanja figura iz papira.

Origami, kako je umjetnost nastala u drevnoj Kini, gdje je izumljen papir. Dugo je vremena ovaj oblik umjetnosti bio dostupan samo višoj klasi, gdje se ovladavanje ovom umjetnošću smatralo znakom dobre forme.

Šik pokrivanje stropa drvenim letvicama

Klasični oblik origamija sastoji se od četvrtastog lista papira i izvorno se koristio u vjerskim obredima. Cilj neobičnog projekta bio je stvoriti ekonomičan, funkcionalan radni prostor koji će nadahnuti zaposlenike na radnom mjestu.

Izvrsna stropna obloga s drvenim letvicama

Divan stropni pokrov s drvenim letvicama

Kao i u svim sobama, cijevi, zračni kanali iz klimatizacijskog sustava, sve vrste senzora vatrogasnog sustava prolazili su duž vrha, što nije ukrašavalo strop.

Pogledajte sličan dizajn: Na valovima bez napuštanja kuće-popularni morski stil u prekrasnoj kolekciji interijera

Direktori tvrtke asa, asa i asa odlučili su radikalno promijeniti unutrašnjost ureda i sami su aktivno sudjelovali u radu.

Glavna poteškoća bila je montaža konstrukcije, jer je bilo potrebno popraviti sve letvice raspuštene na pilani, strogo prema brojevima, kako bi se dobio prilično originalan dizajn.

Šarmantno pokrivanje stropa drvenim letvicama

Izvrsna stropna obloga s drvenim letvicama

Na početku projekta cijeli budući okvir bio je presavijen od papira, a zatim su izrađeni kosturi na koje su pričvršćene letvice. Osim skrivanja neuglednog izgleda stropa, dizajneri su poboljšali akustiku u prostranoj uredskoj sobi.

Šik pokrivanje stropa drvenim letvicama

Šarmantno pokrivanje stropa drvenim letvicama

Cijela struktura sastoji se od pet trokuta i ponavlja se osam puta duž duljine stropa. Namještaj u uredu posebno je izrađen po mjeri i opremljen kotačićima kako bi se mogao lako pomicati i napraviti prostor za radionice i druge događaje koji uključuju sve zaposlenike i pozvane goste.

Izvorni strop služi i kao vizualna reklama za posjetitelje, pokazujući iz prve ruke mogućnosti dizajna interijera koje tvrtka"IPI" može provesti.

Neusporedivo pokrivanje stropa drvenim letvicama

Prekrasna stropna obloga s drvenim letvicama

Zanimljiv interijer: Strop u boji-nestandardna dizajnerska rješenja za ukrašavanje "petog zida"

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: