Bonton. Postavljanje stola

Bijeli stolnjak na stolu

Stolnjaci mogu biti od bilo koje tkanine, ali za posebne prigode preporučili bismo damastaviti stolnjak, jer se smatra tradicionalnim. Ali za to trebate odabrati prave salvete, a to već ovisi o ukusima razvrstavača stolova.

Obični laneni bijeli stolnjak izgledat će vrlo bogato, ali takve je proizvode sada prilično teško pronaći. Budući da na većini lanenih stolnjaka možete vidjeti mnogo uzoraka, čak i ako su mali.

Svijetla postavka stola

Dvostruki stolnjak, izrađen od cvijeća, savršeno se kombinira, također izgleda vrlo dobro. Na primjer, glavni stolnjak trebao bi visjeti sa stola za 30-35 centimetara, a dodatni stolnjak ne bi trebao dosezati kuna za oko 10-15 cm. Ili se glavni stolnjak može postaviti tako da se dodatni vidi samo u uglovima – to jest, postavljen dijamantom. Ova metoda je savršena za mali stol za 6-8 osoba.

Evo primjera za ovu metodu sortiranja. Pokrijte stol svijetlim stolnjakom (plavim ili crvenim), a na njega položite bijeli romb, kao što je gore opisano – bit će vrlo impresivno, i sami ćete se iznenaditi. Ali ovdje se ne mogu koristiti obojene salvete – samo bijele.

Pogledajte sličan dizajn: 15 izvrsnih ideja za funkcionalno spremanje odjeće šarmantnih fashionista-impresivna dizajnerska rješenja za uređenje svlačionica i još mnogo toga

Salvete od lavande na stolu

A za obitelj ili bliske prijatelje stol možete prekriti običnim kariranim stolnjakom od pamuka.

Ako očekujete drage goste ili imate poseban dan, stavite cvijeće na stol. I obično se postavljaju točno na sredinu stola ili s kunaa, gdje nema mjesta za gosta.

U vaze možete staviti cvijeće iste boje, kao i napraviti bukete – u tom pogledu nema razlike. Ali svakako imajte na umu da cvijeće ne bi trebalo biti posebno mirisno. Također, ne biste trebali stavljati posebno glomazne bukete koji se sastoje od, recimo, dalija.

Crveno-bijela postavka stola

Na samom početku potrudite se primijetiti koje boje imate cvijeće, posuđe, vaze. Budući da se svi gore navedeni predmeti moraju u određenoj mjeri kombinirati, imati određenu sličnu nijansu, dubinu boje. Na primjer, prozirna vaza i bijelo posuđe savršeni su za tratinčice. I zapamtite: buketi ne smiju biti iznad razine očiju.

Prekrasno posuđe na stolu

Prekrasne salvete na tanjurima

Zelene salvete na stolu

Zanimljiv interijer: Jednostavni savjeti za ukrašavanje stola za bilo koji praznik: slobodno koristite svijetle boje

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: