Barska stolica za vašu kuhinju: odaberite svoj među 24 najbolja modela

Dizajnerske barske stolice

Danas se teško može iznenaditi da se visoki pult s barskim stolicama u blizini najuspješnije uklapa u unutrašnjost moderne kuhinje.

Ako vi, dragi čitatelji stranice muzeja dizajna, razmišljate o ovoj verziji situacije za sebe, sljedeći će vam pregled zasigurno biti zanimljiv.

Ako ste se već morali češati po glavi odabirom pravih stolica, niste sami. Čini se da postoji puno opcija predstavljenih u najrazličitijim stilovima…

Nije toliko važno tražite li stolice za kuhinju ili pravi bar, nadamo se da će vam sljedeće 24 fotografije pomoći da suzite pretraživanje. Budite sigurni, savršen model je ovdje i naći ćete ga!

1Definiranje značajki

Prekrasne barske stolice u blagovaonici

U koje ćete svrhe koristiti ove stolice? Koliko često? Ono što želimo reći je da morate točno znati gdje će biti vaše buduće akvizicije.

I to je polazna točka. Stolice će zauzeti mjesto na pultu u kuhinji kako bi svakodnevno služile brojnim članovima obitelji? Ili će se zasad čuvati u osamljenom kutu kako bi postali punopravni sudionici zabave?

2Stil-Art Nouveau

Prekrasne barske stolice

Barske stolice su prilično visoke, pa su istaknuti dio interijera. Jedna ili više trendi sjajnih stolica dat će modernim značajkama okolni prostor, što je upravo ono što želimo.

3Stil-industrijski

Prekrasne barske stolice uz stol

Metal, drvo, pa čak i koža-glavna kombinacija za industrijski stil – izgledaju sjajno kao dio stolice. Ako unutrašnjost vaše kuhinje ima industrijske značajke, slobodno odaberite između mnogih opcija koje će joj poslužiti kao izvrstan dodatak.

4Stil-eklektičan

Zapanjujuće barske stolice

Ako vam se jednostavno svidjela određena stolica, možete je jednostavno kupiti i nadopuniti kolekciju lijepih predmeta u vašoj kuhinji.

5Stil je nešto sasvim drugo

Prekrasne barske stolice

Malo retro, malo industrijskog dodira, nekoliko vintage komada i … vaše stolice. Ova kombinacija pomoći će ujediniti heterogene prostore kuhinje i dnevnog boravka.

6Paleta boja je prirodna

Šik barske stolice

Ako je kuhinja uređena u prirodnim nijansama, tada će gore prikazani model morati biti na mjestu. Postoji mnogo sličnih stolica koje ćete voljeti vi i vaš dom.

7Paleta boja-prozirna

Luksuzne barske stolice

Ništa se tako dobro ne prilagođava bilo kojem interijeru kao proizvodi od akrila. Barske stolice nisu iznimka. Elegantan moderan model pretvorit će kuhinju u moderan kafić.

8Paleta boja-kontrast

Šarmantne barske stolice

Čak i ako je barska stolica jedini nositelj svijetle nijanse, moći će pokazati svoju originalnost i individualnost.

9Visina

Neusporedive barske stolice

Morat ćete izmjeriti visinu kuhinjskog otoka i osigurati da ima dovoljno prostora između njegove radne površine i sjedala stolice. 25-30 centimetara dovoljno je za ugodno mjesto.

Pogledajte sličan dizajn: Lisa Smirnova: šarene vezene slike slične slikama i crtežima olovkom

10Metalni okvir

Prekrasne barske stolice

Stolice s metalnim okvirom imaju puno prednosti. Izdržljivi su, jednostavni za njegu i kombiniraju se s bilo kojim interijerom. Takvi se modeli čine lakšim u usporedbi s drugim opcijama.

11Drveni okvir

Luksuzne barske stolice

Stolice s drvenim okvirom zasigurno su vidljivije i stoga zahtijevaju veliku pažnju pri odabiru pravog modela. Međutim, oni se mogu pokazati prilično univerzalnim, jednako se dobro uklapaju u unutrašnjost tradicionalne seoske kuće i ukrašavaju najmoderniju kuhinju.

12Podstavljena sjedala

Elegantne barske stolice

Tapecirana sjedala zasigurno su ugodnija od svojih tvrdih kolega. Međutim, izbor možda neće biti tako jasan ako vam je važna kvaliteta poput trajnosti.

13Presvlake od tkanine

Moderne barske stolice

Tekstil daje ogromnu slobodu izbora boja i uzoraka kako bi se najbolje uklopio s okolnim prostorom. Općenito, ovi aspekti određuju dizajn sobe. Ali zapamtite da je teže brinuti se za takve stolice.

14Kožna presvlaka

Zapanjujuće barske stolice

Ako su stolice predodređene da budu tamo gdje uzimaju hranu i konzumiraju piće, kožna presvlaka bit će idealna za njih. Vrlo praktična opcija.

15Ostale mogućnosti sjedenja

Nezamjenjive barske stolice

Plastika, drvo, stakloplastika… sjedalo zaista može biti sve što želite. To, naravno, otežava odabir. Ali kad ste u nedoumici, cijenite praktičnost. Tapecirana sjedala teško je održavati u savršeno čistom stanju. Iznimka je koža.

16Sigurnost djece

Cool barske stolice

Ako u kući ima djece, tada ćete namještaj uvijek ocjenjivati u smislu sigurnosti i odabrati one modele koji su manje skloni prevrtanju i lako se čiste.

17Samo za odrasle

Svijetle barske stolice

Ako Još nema djece ili su već odrasli, možete si priuštiti hrabrije opcije s niskim leđima, manje stabilne ili rotirajuće modele.

18Oblik-kvadrat

Izvorne barske stolice

Takav elegantan jednostavan dizajn čini četvrtaste stolice savršenim dodatkom kuhinji u modernom stilu. Oblik, praktičnost i funkcionalnost spojili su se.

19Oblik-Okrugli

Dobre barske stolice

Kuhinja s puno strogih linija i pravih kutova imat će koristi samo od dodavanja nekoliko predmeta zakrivljenog oblika. Ove stolice su upravo takve.

20Modeli s leđima

Moderne barske stolice

Bez sumnje, takve stolice su najudobnije. Ako želite da gosti duže ostanu za šankom, odaberite ove.

21Modeli bez leđa

Prekrasne barske stolice

Međutim, nedostatak naslona ne znači nedostatak udobnosti. Osim toga, takve stolice štede prostor u kuhinji, jer se lako klize ispod radne površine.

22Okretne stolice

Jedinstvene barske stolice

Postoji mnogo opcija za takve stolice. Mogu se pričvrstiti ispod radne površine ili se jednostavno okretati oko vlastite potpore. Obratite pažnju na izbor modela s naslonima za ruke.

Trebali bi biti znatno niži od šanka kako ne bi bili izloženi preuranjenim lomovima od naslona za ruke koji udaraju o kuna radne površine.

23Kombinacija s običnim stolicama

Nevjerojatne barske stolice

Ako su visoke stolice smještene u istom prostoru kao i obične stolice, trebali biste razmisliti o njihovoj kombinaciji. To ne znači da morate trčati svim nogama do trgovine namještajem u potrazi za istim stolicama koje se razlikuju samo po visini.

Potrebno je razmotriti mogućnost kombiniranja modela u istom stilu. Stolice na fotografiji kombiniraju pletena sjedala.

24Cijena

Prekrasne barske stolice

Svi imamo ograničena sredstva za ostvarenje snova. Ali možete biti sigurni da ako među predstavljenim modelima postoji onaj koji vam se sviđa, uvijek postoji savršena stolica bez obzira na veličinu proračuna.

Zanimljiv interijer: Bijele i crne školjke: futurističke stolice poznatog Rossa Lovegrovea

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: