Arhitektonski kontekst kao ključ za osmišljavanje vanjskog dizajna

Vanjski dio američke vile

Svaka zgrada komunicira s kontekstom, a to je u biti okoliš. Arhitektonski kontekst može biti urbani, prigradski, ruralni, planinski, stepski ili bilo koji drugi. Na mnogo načina kontekst određuje pristup dizajnu određene kuće.

Dakle, dizajn zgrade razvija se ili u kontekstu s okolinom ili izvan nje, usredotočujući se na drugi smjer. Vanjski ukras kuće može nadopuniti, odražavati kontekst ili ga kontrastirati.

Želeći nadopuniti arhitektonski kontekst, dizajner mora razmisliti o obliku i paleti vanjskog uređenja kuće. Na primjer, ravna, otvorena zemlja izvrsna je pozadina za izgradnju kompleksa Vikendica nalik selu. Ponekad se autori projekta zgrade vode dizajnom povijesnih imanja ili farmi smještenih u blizini.

Pogledajte sličan dizajn: 10 ekološki prihvatljivih podnih obloga ? tablica popularnosti prema javnim anketama

Vanjski dio bijelih kuća

Obalne građevine unutar gradskih granica sposobne su skladno nadopuniti kontekst zahvaljujući urbanom vertikalnom dizajnu koji će biti naglašen odrazom na vodenoj površini.

Kuća na vodi

Dizajn kuće može odjeknuti kontekstom. Na primjer, obrisi i oblici svojstveni planinskom području često se koriste u dizajnu krovova zgrada izgrađenih u vizualnom dometu.

Ljetnikovac na jezeru

A ovo je primjer dizajna koji je u suprotnosti s kontekstom. Čisto modernistička građevina neočekivano raste među tradicionalnim vikendicama u tipičnoj prigradskoj ulici.

Kuće okružene drvećem

Zanimljiv interijer: Asketska ljepota nepotpunog vrta u prilog učinkovitom navodnjavanju

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: