Arheologija industrijskog namještaja jedinstvena kolekcija od kreativca Nazionana

Jedinstvena Svjetiljka i kutija s ukrasnim elementima

Jeste li ikada naišli na bilo koji komad namještaja koji podsjeća na industrijske zgrade, tehnološke jedinice i druge predmete? Mogu li postati spektakularni element interijera?

Sigurno će mnogi koji su pogledali ovu temu muzeja dizajna odgovoriti negativno. Naravno, u stambenim prostorima takav namještaj vjerojatno neće naći primjenu, ali u uredima industrijskih poduzeća ili građevinskim institucijama može postati zaštitni znak, rječito, bez riječi i znakova koji ukazuju na profil organizacije.

Povijest stvaranja takvih primjeraka započela je davne 1959. godine, kada su njemački umjetnici Bernd i Hilla Becher (Azipa) posvetili sva svoja djela objektima industrijskog doba u Zapadnoj Europi i Sjedinjenim Državama.

Jedinstvene fotografije sadrže izgled industrijskih zgrada i građevina, od kojih su mnoge uništene nakon što su ispunile svoju glavnu funkciju.

Čudesna svjetiljka

Prekrasna Arheologija namještaja Mieke Meier

Dizajn elegantne svjetiljke

Nevjerojatan okvir svjetiljke

Stara zgrada za raspored namještaja

Stara zgrada za raspored namještaja

Ova originalna zbirka fotografija zauzvrat je nadahnula nizozemskog dizajnera Miekea Meiera da stvori namještaj iz serije "Industrijska Arheologija", koji ne samo da je prikazao napuštene, nekada industrijske oblike, već im je dao i novi kontekst.

Smanjene kopije predmeta, koje se sastoje od samostalnih predmeta koji se lako mogu preurediti, odmaknuti, u osnovi su voluminozni i prostrani sustavi za pohranu.

Kreativni stol s policama u sobi

Neobičan stol s mnogo niša

Prekrasan stol s nišama i ukrasnim elementima

Pogledajte sličan dizajn: Udvostručite prostor zrcalima! Otkrivanje novog svijeta i gledanje kuće na novi način

Divan stol u sobi

Stara zgrada za raspored namještaja

Spremnici za skladištenje materijala, stanice za punjenje i drugi elementi reinkarnirani su u originalne kutije i police za smještaj dokumenata, pribora za pisanje, uredske opreme itd.d.

Mieke Meier je 2010. godine prvi put predstavila jedno od svojih djela "šljunčana tvornica 01", a zatim je nastavila s predstavljanjem drugih projekata iste godine tijekom Londonskog festivala dizajna (oceani).

Ovaj put javnosti su izložena tri djela koja se mogu vidjeti na fotografijama: "tvornica šljunka 02", "elektrana 01" i "rashladni toranj 01".

Sav namještaj iz ove serije izrađen je od prirodnih materijala: drveta, metala, stakla, što će nesumnjivo privući pažnju poznavatelja ekološki prihvatljivih proizvoda.

Tvornica šljunka 02 " gotovo je točno prenijela oblike i strukturu svog prototipa. Kao rezultat toga, dobiven je kompaktni set koji se sastoji od police i dva ormara.

Stol s ladicama

Stol s ladicom i puno niša

Stol s ukrasnim elementima

Šik stol s mnogo polica i regala i ukrasnih elemenata

Luksuzni stol, stalak s mnogo niša

Stara zgrada za raspored namještaja

Promjena položaja ovih predmeta omogućuje vam da svaki put date novi izgled ansamblu namještaja.

"Elektrana 01" S becherovih fotografija pronašla je svoj prikaz u obliku stolova, klupe i dvije konusne svjetiljke. Jednostavne linije ove slušalice nisu bez privlačnosti.

Prostrana klupa omogućit će vam da udobno smjestite nekoliko ljudi, a originalne svjetiljke osigurat će dobro osvjetljenje bilo koje sobe.

"Rashladni toranj 01" pronašao je utjelovljenje u obliku svjetiljke. Njegov dizajn s pedantnom preciznošću ponovio je sve elemente sadašnjeg objekta. Svjetiljka se sastoji od više od 300 dijelova.

Pa čak i gledajući fotografiju, možete vidjeti koliko je autorsko djelo bilo mukotrpno.

Dizajnersko rješenje za pričvršćivanje stola

Neusporediva Arheologija namještaja

Jedinstvena Arheologija namještaja

Prekrasna klupa, stol, ormar i svjetiljka u sobi

Dizaner svjetiljka, klupa, stol i ormar

Izvrsna klupa, stol, ormar i svjetiljka s ukrasnim elementima

Zapanjujući ormar, stol, klupa u sobi

Zanimljiv interijer: Alati za lijep život: elegantne i funkcionalne kolekcije namještaja Rema Koolhaasa

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: