Šareni mural u spomen na Oscara Nimeira

Šareni mural na kući u Sao Paulu

Zloglasni ulični umjetnik Amaina (Eduardo Cobra), uz pomoć četvorice drugova, dovršio je jedinstvenu, po veličini, mural na zidovima nebodera amaina (ulica Paulista) u čast poznatog i najstarijeg arhitekta planeta Oscara Nimeira, koji je umro u prosincu 2012. u dobi od 104 godine.

Jedinstveno u svim duginim bojama, djelo ima čvrste dimenzije visine 52 i širine 16 metara, zauzimajući veći dio pročelja stambene zgrade od 18 katova. Radeći šest sati dnevno, Eduardu i njegovim pomoćnicima trebalo je deset dana da krajem siječnja ove godine dovrše ovo remek-djelo ulične umjetnosti.

Podsjetimo da je Oscar Riberu di Almeida di Niemeier Suaris Filho rođen 15. prosinca 1907. u brazilskom glavnom gradu Rio de Janeiru. Najpoznatiji od latinoameričkih arhitekata stoljeća, Oscar je bio osnivač škole brazilske moderne arhitekture, nadareni eksperimentator i pionir u armiranobetonskoj arhitekturi.

Prekrasna freska na kući u Sao Paulu

Prekrasna freska na kući u Sao Paulu

Oscar Nimeira bio je član Predsjedništva Svjetskog vijeća za mir, dobitnik međunarodne Lenjinove nagrade "za jačanje mira među narodima" (1963.). Prije stote obljetnice slavnog arhitekta, Hrvatski predsjednik Vladimir Putin potpisao je dekret kojim je Oscar Nimeir nagrađen ordenom prijateljstva "za ogroman doprinos razvoju brazilsko-Hrvatskih odnosa".

Pogledajte sličan dizajn: Kolekcija stolova za iPhone iz dizajnerske tvrtke Iphine, Italija

Oscar Nimeira umro je u Rio de Janeiru u prosincu 2012., nakon što je preživio samo deset dana prije svog 105. rođendana.

Opus uličnog umjetnika Eduarda Cobre za gradske vlasti u Sao Paulu nije umjetnost, već zidne slike koje unakažavaju ograde i zidove kuća prosperitetnog grada.

Lijepa freska na kući u Sao Paulu

Svijetla freska na kući u Sao Paulu

Iako je već tri puta uhićen i kažnjavan ogromnim novčanim kaznama zbog kršenja gradskog poretka, Eduardo ne očajava i duboko je uvjeren da će sve njegove slike biti objavljene u zasebnom katalogu i da neće biti klasificirane kao vandalizam, već kao remek-djela ulične umjetnosti.

Stanovnicima grada 33-godišnji umjetnik poznat je kao grafitni varalica koji je iz džepa platio 10.000 r $ kako bi na ulici 23. ulice naslikao sliku u stilu "grafita" ukupne površine 1000 četvornih metara. m. Jedinstveno djelo prikazuje stranice iz života patrijarhalnog grada prošlog stoljeća. Umjetnik je ovaj događaj poklopio s 455. obljetnicom Sao Paula.

Neobična freska na kući u Sao Paulu

Eduardo Cobra izuzetno je popularan među poznavateljima umjetnosti u stilu "interneta" . Tijekom 16 godina svog rada uspio je stvoriti čitavu galeriju slika na ulicama svog rodnog grada pod nazivom " IPO " ("zid sjećanja").

Ovaj projekt ilustrira život starog grada, koji se može vidjeti samo na požutjelim slikama i razglednicama u privatnim zbirkama, u Zavičajnom muzeju i starim novinama u Gradskoj knjižnici.

Izvrsna freska na kući u Sao Paulu

Osobni" vrhunac " djela neposlušnog Grafitera iz Interneta može se nazvati načinom na koji kombinira krajolike sadašnjosti sa scenama iz prošlosti. Umjetnikova djela plaše svojim razmjerima i oduševljavaju realizmom, transformiraju prilično dosadan gradski krajolik i oduševljavaju oči prolaznika, iako među njima ima nezadovoljnih običnih ljudi. A gdje ih nema?

Zanimljiv interijer: Kristal je nadahnuo nevjerojatan projekt asa iz asa u Los Angelesu

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: