8 sjajnih dizajnerskih ideja za viseće police na internetu Iskoristite otvorenost prostora stvaranjem sustava polica

Foto kolaž visećih polica u unutrašnjosti

Svatko od nas želi svoj dom učiniti ugodnim i lijepim. Da biste to učinili, morate izvršiti popravke i naručiti udoban namještaj. Vrlo je važno izbjegavati nered. Soba u kojoj živite mjesto je za pohranu ogromne količine stvari.

Nezamjenjive police pomoći će vam da spasite mnoge predmete. Na njih možete staviti knjige, suvenire i još mnogo toga.

Međutim, takav namještaj često ima jednu negativnu osobinu u vezi s ružnim pričvršćivačima na internetu. Stoga takozvane plutajuće police postaju vrlo relevantne u naše vrijeme. Razlikuju se od uobičajenih po tome što je njihovo vezivanje za zid potpuno nevidljivo.

Svojim čitateljima želimo predstaviti nekoliko načina korištenja atraktivnih polica bez okvira od strane dizajnera koji se fokusira na emocionalne aspekte kuće.

Jedna od mogućnosti dizajna kuhinjskog prozorskog prostora je izmjena križnih polica. U ovoj sobi uvijek nema dovoljno prostora. Logično je koristiti dodatni razmak zida.

Plutajuće police daju vam višak prostora za pohranu, a istovremeno ne sprečavaju prozore da propuštaju svjetlost. Ovu instalaciju možete lako izvesti, a zatim police napuniti posuđem. Izgledat će nevjerojatno, lomeći sunčeve zrake.

Zidne police u kuhinji

Ako kuća ima slobodne kutove neobičnog oblika, tada će originalne police biti vrlo prikladne u njima. Svakom slučaju treba pristupiti pojedinačno. Ova je ideja savršena za udubljene lukove u koje ne možete staviti drugi namještaj.

Zidne police u hodniku

U nekim slučajevima koristite metodu pomaka. Izmjenjujte poravnavanje elemenata namještaja koji vise lijevo i desno na zidu. Otvorene police rasporedite asimetrično. U praznine dvostruke visine bit će prikladno staviti visoke predmete.

Zidne police u dnevnoj sobi

Zanimljiva je opcija četverokatnog stalka bez okvira na spoju dva zida. Također možete omekšati i zaokružiti kut. Vidite da police smještene u dnevnoj sobi glatko "teku" u hodnik.

Kutne zidne police u hodniku

Instalirajte dugački stalak koji lebdi u zraku kako biste iskoristili savršenu priliku i izložili umjetnost i starine. Predstavlja tri jasne tamne crte iznad stola.

Zidne police u spavaćoj sobi

Preporučujemo mogućnost zanimljivog dizajna kućnog ureda. S lijeve strane prozora na bočnom zidu vidite dvije masivne plutajuće police. Između donje izbočine i radne ravnine stola umetnuta je ploča od pluta. Izdržljiv je i otporan na habanje, ima jaku i elastičnu strukturu.

Zgodno je to što se lako deformira, a zatim se vraća u svoj izvorni oblik. Prikladno je pričvrstiti listove papira, razglednice i podsjetnike na takvu površinu. Sa stropa vise tri minijaturne svjetiljke. Lijepo osvjetljavaju radni prostor.

Pogledajte sličan dizajn: Izvorne zavarene skulpture umjetnika iz Azipa ? stilski volumetrijski reljefi kao naglašeni detalj interijera

Zidne police u kućnom uredu

Na tri zida smještena ispred i sa strane stola možete pričvrstiti jedan široki i dva uska stalka bez okvira. Na taj način stol ostaje praktički slobodan, a svi časopisi i knjige bit će viši.

Kućni ured sa zidnim policama

Idealno mjesto za spremanje čaša i čaša za vino mogu biti tri male police smještene točno iznad dvokatne staklene košarice.

Bijele zidne police u unutrašnjosti

Svatko tko je domaćin u kuhinji, lijepo je znati da su svi potrebni i često korišteni predmeti pri ruci. Stoga preporučujemo izgradnju 3-kata stalka s nevidljivim pričvršćivačima iznad kuhinjskog stola.

Šalice, tanjurići, tanjurići i lonci za kavu, ovo nije potpuni popis posuđa koje se na njemu može udobno smjestiti. Dizajn kuhinje dizajniran je tako da se smeđe police savršeno kombiniraju s drvetom fasade namještaja. Oni su u kontrastu s bijelom radnom površinom i popločanim zidovima iste boje.

Kuhinja sa zidnim policama

Savjeti za instalaciju

Da biste popravili ove neobične police, morate imati određeno iskustvo kako bi se dugo zadržale i ne srušile.

Stoga će vam sigurno pomoći naši savjeti:
 1. Prije svega, odredite mjesto na kojem konkretno želite instalirati objekt. Istražite pouzdanost zida. Debljina opeke mora biti najmanje 25 cm, ako je zid betonski, onda više od 10 cm.
 2. Uključite se u proizvodnju polica. Krajnji cilj vaše kreativnosti trebao bi biti neka vrsta kutije, od kojih pet strana morate stvoriti. Pomoću pile možete izrezati dva identična komada šperploče potrebne duljine. Oni će postati gornji i donji dio atributa namještaja.
 3. Zatim biste trebali otpiliti još jednu traku iste duljine i širine 3 cm. Ovo je buduća obloga krajnjeg dijela. Zatim morate izrezati još dvije trake: jednu širinu 3 cm i drugu širinu 0,6 cm manje. Temeljito ih izbrusite. Izbušite rupe na pravim mjestima, a zatim zalijepite te trake zajedno.
 4. Pokrijte drvo bojom, a na vrhu s slojem laka. Cijeli blok polica možete obojiti jednom bojom koja odgovara dekoru sobe ili police učiniti raznobojnim.
 5. Nosač prikovan za zid postat će šesta strana kutije. To je čvrsta šipka koja će držati cijelu policu. Popravite ga, ne zaboravljajući koristiti razinu, a zatim pričvrstite policu na zid pomoću klinova.
 6. Pripremite sve materijale. Shvatite uređaj. Pričvršćivanje uključuje sljedeće komponente: zglobni nosač, izravno pričvrsni element i čeličnu šipku.
 7. Odlučite kolika će biti debljina buduće police. Važno je da se ne savija ili deformira. Stoga preporučujemo održavanje ovog pokazatelja na razini od 3-6 cm.
 8. Koristite smjernice svog dizajnera koji će vam dati dodatne savjete o svim pitanjima koja vas zanimaju (stil, boja, oblik).
 9. Drvo se prvo mora dobro osušiti i tretirati antifungalnom impregnacijom.
 10. Izmjerite interval između dvije rupe.
 11. Sljedeća faza označavanje zida. Ne zaboravite koristiti razinu kako biste osigurali vodoravni smjer atributa namještaja.
 12. Na rezultirajuću os stavite pričvršćivač na vrh.
 13. Bušilicom izbušite rupe pod kutom od 90 stupnjeva u odnosu na zid.
 14. Uklonite višak prašine i krhotina s njih i tamo zakucajte podlogu za tiple. Umjesto toga možete koristiti drvene kolce.
 15. Zatim pomoću tipli pričvrstite pričvršćivače na čepove.
 16. Sljedeći korak je konačna instalacija police. U slučaju nepotpunog slijetanja na element za pričvršćivanje, morate ga dodirnuti dlanom ili posebnim gumenim čekićem. Za ravnomjernu instalaciju i kako bi se izbjeglo iskrivljenje, tapkanje se mora izvoditi slijeva udesno.
 17. Provjerite ima li zaostalih zazora. Ako je sve u redu, onda uzmite u obzir da ste se u potpunosti nosili sa zadatkom.

Drvene zidne police u kuhinji

Police bez okvira i odvojeno raspoređene plutajuće police, aisina je izvrsno rješenje za interijer. Čekamo vaše povratne informacije o tome na našim stranicama.

Zanimljiv interijer: Muškarci za muškarce-Moderni monolitni uređaji za pohranu iz studija za muškarce

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: