5 pametnih tehnologija koje morate imati za štedljiv dom koje će uštedjeti vaš proračun od nepotrebnih troškova

Vanjski dio moderne kuće

Zamjena starih kućanskih aparata novim" pametnim " tehnologijama dobro je rješenje koje pomaže uštedjeti značajnu količinu novca za komunalne usluge.

Naravno, svaka obitelj planira proračun po vlastitom nahođenju, računajući svaku spremljenu kunalju. Mlađe generacije također imaju jedinstvenu perspektivu o mogućnostima korištenja ovih tehnologija. Neće svi ovdje navedeni prijedlozi jednako koristiti svakoj obitelji.

Na primjer, male kuće koje koriste male količine električne energije ne mogu imati koristi od instaliranja solarnih panela poput velike zgrade.

Mediji sve više predviđaju svijetlu budućnost uštede energije. Politika većine zemalja usmjerena je na uvođenje takvih inovacija, povećavajući brzinu uvođenja naprava na potrošačko tržište.

1. Alternativni izvori energije

Solarni paneli na krovu kuće

Sviđa li vam se takav, neobičan na prvi pogled, krov kuće? Zamislite, ne samo da štiti od kiše, već i pretvara snagu sunca u električnu energiju koja se koristi kod kuće.

Takvo energetsko rješenje posebno je pogodno za stanove smještene u južnim geografskim područjima. Odlučili smo instalirati sličan dizajn?

Obratite pažnju na smjer krova (fotonaponska instalacija trebala bi se nalaziti na najsvjetlijem mjestu), kut nagiba, osigurajte ukupnu površinu zgrade kako biste znali koliko će kilovata zamijeniti obnovljivi izvor energije. Znajte da neke zemlje već pružaju vladine poticaje i porezne poticaje za korištenje solarnih panela.

Ako je svaki mjesec dolazio pristojan iznos za svjetlo, odmah nakon instalacije osjetno ćete uštedjeti. Vaša će akvizicija brzo nadoknaditi troškove. Osim toga, mnoge tvrtke sada nude i sklapanje ugovora o kupnji električne energije (TV).

Prema tome, stanodavac iznajmljuje svoju solarnu opremu, pristajući platiti paušalnu stopu znatno nižu od tradicionalnih tarifa.

Instalaciju, održavanje obavlja davatelj usluga. Sve u svemu, ideja korištenja solarne ploče uključuje uštedu od oko 30 posto troškova električne energije. Ako se odlučite za kupnju fotonaponskih sustava sami, onda planirajte potrošiti oko $ 2000 $ 10000 ovisno o veličini kućišta.

Vjetrenjača u bijeloj boji

Snaga vjetra svima je poznata od davnina (pomislite na vjetrenjače). Sada služi za proizvodnju električne energije. Kupnja i korištenje turbinskih instalacija pruža mogućnost uštede financija.

Najučinkovitiji generatori vjetra su ogromne veličine. Mnogi od njih dosežu visinu do 30 ili 40 metara, zauzimaju malu površinu zemljišta, a imaju prilično estetski izgled. Dobra vijest je da nema buke u njihovom radu, tako da neće ometati susjede.

Pogledajte model koji košta oko 5.000 eura. Godišnje proizvede 2000 kilovat sati. Ograničena financijskim sredstvima?

Nabavite jeftiniju verziju korištenja energije vjetra na internetu za oko 500 USD. Također je nečujan, jedinstvenog dizajna, jednostavan u uređaju, sposoban proizvesti 200 vata dnevno.

Nadoknađivanje razlike u troškovima i uštede energije može potrajati nekoliko mjeseci. Naravno, ovaj dobavljač energije ne može zadovoljiti sve životne potrebe. Koristite ga kao pomoćni izvor za druge vrste opskrbe energijom.

2. Termostati

Uređaj za bežično upravljanje svjetlom

Trošenje nekoliko stotina dolara na termostat može imati bolji način upravljanja kontrolom sobne temperature. Ovo vrlo vrijedno ulaganje opravdava naziv "gnijezdo", jer su vrlo slični. Na tržištu novost dobiva dovoljno priznanja za svoju pametnu funkcionalnost.

Ovaj mali uređaj stabilno će raditi, samostalno podešavajući temperaturni režim, što pomaže u smanjenju računa za energiju. Održavajući hladnoću noću, prije nego što se vlasnik probudi, pobrinut će se za ugodno okruženje kako bi ujutro bilo ugodno zakoračiti na topli pod.

Pogledajte sličan dizajn: Stolna svjetiljka oblikovana kišom zanimljivo djelo iz Ace

Također će znati kada svi odlaze ili se vraćaju kući s posla, izvrsno osjećajući vašu prisutnost stvarajući odgovarajuću temperaturu.

Termostat ima ugrađene detektore pokreta koji otkrivaju jeste li kod kuće ili u gostima. Nekim se modelima može upravljati pametnim telefonom s bilo kojeg mjesta na svijetu. Sve ove male prilagodbe sigurno će uštedjeti obiteljska sredstva.

Pedeset posto računa za struju prosječnog vlasnika kuće ide na grijanje i hlađenje. Uskoro će se elektronički uređaji automatski prilagoditi ovisno o vremenskim prilikama putem veze s Ina-Ina.

Prema proizvođaču, kućanstva mogu smanjiti 30% svojih prosječnih troškova energije jednostavnim uključivanjem ovog malog manipulatora. Na taj način dobivate termostat koji kontrolira okolno kućno okruženje bez ičijeg doprinosa.

3. Senzori svjetla

Pametna tehnologija

Pred očima je slika djetinjstva: mama uvijek grdi žarulju koja nije isključena prije napuštanja sobe. Mislim da su svi upoznati s takvim epizodama. Na svačije zadovoljstvo mladih majki, u prodaji je prekrasna novost svjetlosni senzori. Djeca se više ne boje ući u mračnu dnevnu sobu, posegnuti kratkim rukama do prekidača.

Kad se osoba pojavi u bilo kojoj sobi, svjetlo se automatski uključuje, kad nikoga nema, gasi se. Ukupna procjena koliko se novca svake godine potroši na rasvjetu pokazuje stotine dolara bačenih niz vjetar.

Izračunajte: 100 vata žarulje u 10 sati koriste 1000 vata ili 1 kilovat-sat. Brzi pogled na račun za električnu energiju pokazat će koliko se troši po kilovat satu.

Ako je u prosjeku 0,20 dolara, onda je ovo 100 vata žarulje ostavljeno 10 sati, koštat će … 0,20 dolara. Zatim pomnožite ovaj broj s brojem svjetiljki, a zatim s brojem dana u godini. Koliko ukupno ispada?

Za taj iznos želio bih kupiti nešto drugo, zar ne? Koliko je ugodno živjeti kad je glava zauzeta ugodnijim mislima. Uštedite energiju neka se bave aktiviranim relejima pokreta rasvjete.

Vrlo jednostavan način za implementaciju je jednostavno kupiti utikač koji odgovara konektoru stare utičnice. Zatim spojite svjetla na senzor i gotovi ste. Možete, naravno, to učiniti sami, ali bit će mirnije privući stručnjaka. Mislim da neće naplatiti puno za instalaciju. Jednostavni senzori pokreta koštaju od $ 10 $ 20.

4. Kontrola tehnike

Upravljanje kućanskim aparatima pomoću pametnog telefona

Privatna poduzeća, korporativne organizacije, vladini krugovi ozbiljno vjeruju da će se inteligentna mreža aktivno implementirati u različita područja širom svijeta tijekom sljedećeg desetljeća.

Već lavovski dio stanovništva koristi internetske informacije, komunicira putem interneta ne samo s prijateljima, već i s tvrtkama koje pružaju usluge. U osnovi, ako vaša obitelj troši puno električne energije u špici, onda to morate platiti po višoj stopi. To je problem koji pametna mreža pomaže riješiti.

Telefon, hladnjak, perilica posuđa, pećnica, perilica kunalja, sušilica Svi uređaji automatski će znati optimalno vrijeme za obavljanje funkcija.

Sve će biti pod općom kontrolom, štedeći novac. Već sada proizvođači u kućanske aparate uvode funkcije uštede energije kako bi smanjili troškove energije.

Zamislite kakav je to korak, ne skok naprijed kad znate da sve funkcionira optimalno bez vas. Prema Ministarstvu energetike, ovo je sjajna prilika za smanjenje troškova energije.

A porezni poticaji i krediti učinit će takvu kupnju dostupnom bilo kojoj obitelji u sljedećih nekoliko godina. Dobra vijest je da je pametna mreža konačno stigla na tržište. Trošak takvih proizvoda proporcionalan je cijeni vrhunske opreme.

5. Razorna opskrba vodom

Sustav za upravljanje vodom

Svi znamo da je bezumno trošenje vode tuširanjem, pranjem posuđa loše za naš račun za komunalne usluge, kao i za okoliš. Ne zaboravite na gubitak toplinske energije iz starih bojlera, neizoliranih cijevi.

Ako su inženjerski sustavi odavno odslužili svoj vijek trajanja, tada hitno treba razmotriti pitanje njihove zamjene modernijim, poboljšanim analogima. Kupite dobar novi bojler, možda je idealna ekonomičnija opcija bez spremnika koja trenutno zagrijava vodu.

To nije loša ideja, ali postoje neke suptilnosti. Vrlo popularan protočni grijač prikladan je kada nema potrebe za velikom količinom opskrbe vodom.

Prije kupnje treba se obratiti stručnjaku kako bi se utvrdile specifične potrebe obitelji. Stvarnost situacije je takva da je u ovom pitanju količina korištenja vodnih resursa, cijena plina na tom području međusobno povezana.

Mjerač i dalje pokazuje višak potrošnje vode čak i nakon nadogradnje opreme? Dakle, trošenje novca pomaže lošoj navici: dugo tuširanje. Razmislite o tome.

Ponekad najjednostavniji uređaji zaista mogu imati koristi, samo podsjećajući vas da isključite vodu. Za samo 10 dolara možete kupiti jednostavan proizvod na tržištu .

Ovaj mali mehanizam, programiran u regulatorno vrijeme, postavljen je na pod tuš kabine. Kad uključite vodu, svijetli zeleno trepćuće svjetlo. Postupno će se prebaciti na žuto. Pa, Crveni bljesak signalizirat će da je vrijeme usvajanja vodenog postupka gotovo.

Da, niste u krivu, ova jedinica je pametna. Prati količinu vremena provedenog pod Tušem pri prvom nanošenju, smanjujući svaki sljedeći ulaz za sedam sekundi.

Kada razdoblje postane prekratko, samo pritisnite gumb za ponovno pokretanje. Prema proizvođaču ovog uređaja, moguće uštede na kraju će" rezultirati " 300 dolara godišnje.

To iznosi otprilike 12.000 litara vode godišnje. Slažete se, izvrsno rješenje za uštedu pristojne količine kapitala s jednim jednostavnim uređajem od deset dolara. A vi, dragi čitatelji, kako mislite?

Zanimljiv interijer: 5 vrsta pametnih brava koje igraju ključnu ulogu u tehnološki pametnom domu

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: