21 opcija za dizajn stropova koji dječju spavaću sobu mogu pretvoriti u bajkovitu zemlju

Primjeri ukrašavanja stropova u vrtiću

Kada započinjete popravak, strop se ne može zanemariti, posebno u dječjoj sobi. Ovisno o stilu u kojem će biti uređena cijela dječja soba, možete sanjati svojim dizajnom. Nažalost, često se malo pažnje posvećuje stropovima prilikom uređenja interijera. Ali uzalud. Soba se može značajno transformirati promjenom samo jednog stropa.

Rastezljivi strop s fantastičnom bojom, gdje lagani ružičasti oblaci, obojeni prvim zrakama sunca, plutaju pred zoru crvenkasto-ljubičastim nebom. Ugrađeni reflektori dodatno će naglasiti sličnost s pravim nebom, podsjećajući na užareno sunce. Takvo "nebo" neće ostaviti ravnodušnim ni dijete ni odraslu osobu.

Ljubičasti strop u vrtiću

Lagana tkanina s malim uzorkom u točkicama, prstenovima, zvijezdama-idealna za drapirani strop od središta do kunaova. Mekana draperija, kada je pravilno osvijetljena, stvara nevjerojatnu auru mira.

Strop od tkanine u dječjoj sobi

Soba s reljefnim rješenjem u dizajnu stropa. Detalji reljefa izrezani su iz suhozida pomoću matrice. Ovo je prekrasan moderan način zamjene složenih štukatura. Teksturirana žbuka i nježni tonovi dat će sobi efekt spavaće sobe u palači.

Strop s uzorkom u dječjoj sobi

Ako je vaše dijete zainteresirano za svemirske "vanzemaljce" i sanja o dalekim putovanjima, onda je dizajn sobe u obliku Sunčevog sustava izvrsna ideja. Ručno nanesite nekoliko crteža planeta, zviježđa na pripremljene "nebeske" površine stropa i zidova, a ostatak" planeta " objesite sa stropa u skladu sa zvjezdanim atlasom – tako da vaše dijete može ne samo igrati, već i proučavati strukturu Sunčevog sustava.

Prostor na stropu u dječjoj sobi

Druga je mogućnost da crno obojeni strop sa zalijepljenim srebrnim zvijezdama stvara efekt noćnog zvjezdanog neba. Takav strop u kombinaciji sa svijetlim zidovima pružit će vam osjećaj ugode i mira.

Zvjezdani strop u vrtiću

Da biste sobi dali cjelovitu sliku, ponekad je vrijedno učiniti strop svjetlijim za nekoliko tonova sa svijetlim zidovima – postaviti opći ton koji ujedinjuje neke detalje ukrasa u unutrašnjosti.

Ružičasti strop u vrtiću

Ako vas zanima lakša i brža verzija nevjerojatne transformacije dječje sobe, tada se možete igrati rasvjetom. Na primjer, postavite vijenac velikog broja malih svjetiljki ispod stropa određenim redoslijedom. Shema njihovog položaja u potpunosti će ovisiti o vašoj mašti s djetetom.

Bijeli strop u vrtiću

Pogledajte sličan dizajn: 5 ideja za uvođenje klasičnih dizajna vjerske sekte shaker u moderan interijer

Soba u kojoj se zidovi i strop kombiniraju u jednu cjelokupnu sliku izgleda vrlo zanimljivo. Na primjer, stablo naslikano na zidu, prelazeći granama na strop. Osim činjenice da ručno oslikani zidovi i stropovi daju sobi udobnost i atraktivnost, takav prijelaz čini ga vizualno višim.

Oslikani strop u vrtiću

Uvijek preostala modna traka može se vrlo uspješno pobijediti na stropu u kombinaciji sa zidovima obojenim u jedan svijetli ton. Svjetlije pruge na stropu dat će sobi poseban okus.

Prugasti strop u dječjoj sobi

Također je zanimljivo istaknuti strop slikajući ga s nekoliko boja u geometrijskom redoslijedu. Glavna stvar u ovom slučaju je promatrati sklad boje koji je jedinstven za sobu.

Šareni kvadrati na stropu u vrtiću

Ponekad se boja stropa može kombinirati s detaljima interijera iste boje – nije potrebno koristiti iste nijanse boja koje se koriste u ukrašavanju zidova.

Svijetla pruga na stropu u vrtiću

Ali dobar primjer – svijetli strop žutih pruga kombinira se s običnim žutim zavjesama i brojnim malim detaljima interijera. Istodobno, zidovi su obojeni u meko sivu boju, što rezultira time da soba istovremeno izgleda svečano i profinjeno.

Žuto-bijeli strop u vrtiću

Sobu možete dizajnirati tako da je obojite kontrastnim bojama u stilu oceana. U ovom je slučaju glavni uvjet da uzorak "djeluje" pažljivo provjerene dimenzije svih detalja ukrasa. Sve linije boja uzorka konvergiraju se u središte, a dobro odabrana svjetiljka dovršit će je.

Plavo-bijeli stropni ukras u dječjoj sobi

Pobuna žutih boja na stropu u kombinaciji sa zidovima u pastelnim bojama i jarko narančastim detaljima interijera dat će dječjoj spavaćoj sobi radosno tropsko raspoloženje.

Žuti strop u vrtiću

Volite simetriju? Tada možete pobijediti opcije, na primjer, ako ste strop obojili plavim prugama, tada prilikom ukrašavanja poda koristite istu boju – neka to bude bilo koji pod, tepih ili samo ukras.

Tamnoplava traka na stropu u dječjoj sobi

Stvorite nevjerojatan strop tako što ćete ga oblikovati kao reljefni cvijet s reflektorima u sredini i na svakoj latici. Jedinstveni raspon tonova zidova i stropa u kombinaciji s detaljima interijera daje sobi jedinstven izgled.

Lažni strop u ružičastoj boji u dječjoj sobi

Koristeći različite boje na stropu, možete zonski razgraničiti sobu na mjesto za opuštanje i igre. Sve ovisi o vašoj mašti: nakon što se malo poigrate uzorkom i bojom, stvorite neobičnu verziju ugodnog i praktičnog vrtića, gdje sve ima svoje mjesto.

Zeleni strop u vrtiću

Malom nogometašu sigurno će se svidjeti ako dizajnirate strop u obliku nogometnog igrališta. Veliko ogledalo na zidu učinit će sobu vizualno većom i elegantnijom.

Nogometno igralište na stropu u dječjoj sobi

Možete koristiti neki detalj interijera kao osnovu za ukrašavanje stropa. Na primjer, dječji zidni sat s točkicama. Ukrasite strop tako slatkim točkicama, a soba će imati atraktivan i cjelovit izgled.

Bijeli strop s raznobojnim točkicama u vrtiću

Ako odlučite ukrasiti strop istom bojom kao i zidovi, možete ga istaknuti tamnijim geometrijskim uzorkom.

Tamno ljubičasti strop u vrtiću

Bujna padajuća stropna draperija sa svijetlim svijetlim tkaninama dat će romantičan izgled dječjoj sobi u kojoj će se vaše dijete osjećati vrlo ugodno i toplo.

Bijela tkanina na stropu u dječjoj sobi

Izvor: Astrologija

Nadamo se da vas nisu ostavili ravnodušnima oni dizajnerski razvoj dizajna stropova za dječje sobe, koje smo danas pružili vašoj pažnji.

Zanimljiv interijer: 8 prekrasnih stropnih ideja koje ćete zauvijek gledati

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: