15 mogućnosti kako uzgajati biljni vrt u svom domu

Biljka iz bilja u loncu

Ako živite u velikoj metropoli ili je u vašem području hladno šest, pa čak i devet mjeseci u godini, onda nemate priliku postaviti vlastiti vrt. Međutim, postoji izlaz – organizirati ga u kući ili stanu. Neke biljke će vam dati mirisne zelje za stol tijekom cijele godine, druge će samo oduševiti oko. Čak i u malom stanu možete nešto smisliti.

Posjetiteljima stranice muzeja dizajna nudimo 15 mogućnosti kako korisno ozeleniti prostor.

1Zelje u jednom loncu

Prekrasna biljka iz bilja u loncu

Dovoljno je uzeti široku, ali ne baš duboku posudu (glina, plastika) i vrećice raznih sjemenki. Sadite sve u malim dijelovima. Možete uključiti djecu u lekciju – neka vam potpišu svaku vrstu korisnih sadnica.

2Viseće žardinjere

Čudesna biljka iz bilja u loncima

Ako nemate veliko područje, tada biste trebali obratiti pažnju na stropni prostor. Objesite svoje žardinjere s biljem u domaćim košarama pomoću tehnike makrame, na primjer, blizu zida.

3Mali povrtnjak na polici s knjigama

Izvrsna biljka iz bilja u loncima

Mnogi ljudi znaju da se Police za knjige mogu koristiti ne samo za namjeravanu svrhu, već i za druge zanimljive ideje. Posebno za kućni vrt. Ne možete se brinuti ni o ormaru i uzeti najjednostavniji, jer će s vremenom gusto i sočno zeleno lišće zatvoriti cijeli njegov prostor, stvarajući kutak udobnosti i ljepote u vašem domu.

4Okomita kutija za uzgoj

Kreativna biljka iz bilja u loncima

Poseban uređaj može se kupiti u trgovini i bilo kojeg dizajna. Odaberite onu koja će se skladno uklopiti u vašu kuhinju. A onda će vam uvijek biti pri ruci hrpa bosiljka, kopra ili peršina, grančica ružmarina ili lavande.

5Vrt u šalicama

Čudesna biljka iz bilja u loncima

Želite uštedjeti prostor? Zatim iskoristite ideju s krugovima i kukama na perforiranoj okomitoj površini. Možete uzeti različita jela ili izdržati sve u istom tonu, kao na fotografiji. Ili koristite male pocinčane kante, koje također izgledaju vrlo šareno.

6Uzgoj na prozorskoj dasci

Pogledajte sličan dizajn: Dekorativna zidna rasvjeta iz interneta

Neobična biljka iz bilja u loncima

Ako u kući imate prozor, od njega možete dobiti maksimalnu korist i rasvjetu za biljke. Da biste to učinili, nije ih potrebno stavljati, već ih možete objesiti u posebne ukrasne metalne posude.

Opcija na fotografiji izgleda stilski i originalno. Ako želite više elegancije, možete staviti trake za glavu od tkanine ili papira s uzorkom, vezati vrpce, ukrasiti običnim kanapom.

7Zelenilo na pokretnom stolu

Nevjerojatna biljka iz bilja u loncima

Ne samo lijepo, već i vrlo ugodno. U bilo kojem trenutku možete premjestiti svoj mali povrtnjak na pravo mjesto uz dobro osvjetljenje.

8Vertikalno vrtlarstvo

Izvorna biljka iz bilja u loncima

Još jedna stropna opcija, samo u ovom slučaju, posude s biljem nalaze se u jednoj liniji, jedna ispod druge. Metalni tanki kabeli drže drvene platforme s rupama za žardinjere. U svakoj od njih posađena je jedna vrsta i dodatno ukrašena velikim šljunkom.

9Bilje u šalicama čaja

Čudesna biljka iz bilja u loncima

Ako vam se jednostavni lonci čine previše dosadnima, upotrijebite set za čaj. Uredni grmovi metvice, matičnjaka i ružmarina izgledat će sjajno u porculanskim šalicama.

10Vrt u niši u blizini kuhinje

Prekrasna biljka iz bilja u loncima

Možete koristiti, na primjer, mjesto gdje čuvate vino. U ovom slučaju, korijenje biljke nije vidljivo očima, već je vidljivo samo njezino zelenilo, kao da raste ispod stola. Osim toga, uvijek ćete imati sve pri ruci.

11Ideje iz interneta

Svijetle biljke iz bilja u loncima

Švedski dizajn je koncizan i jednostavan, upravo u tome leži njegov šarm. Ostaje samo pronaći slobodan prostor na zidovima.

12Vrt u posebnim olucima

Domaća biljka iz bilja u loncima

Ovi su dizajni također vrlo višenamjenski. Ako želite, možete ih obojiti u bilo koju boju koja odgovara ukrasu vašeg doma.

13Obrnuti vrt

Nevjerojatna biljka iz bilja u loncima

Izvorni pristup elementarnim stvarima. To se ne događa često, pa budite sigurni – prijatelji i poznanici bit će iznenađeni. Ova metoda uzgoja ne zahtijeva posebnu njegu, ne zauzima puno prostora u stanu i donijet će maksimalnu korist.

14Bilje u staklenkama

Luksuzna biljka iz bilja u loncima

Uz pomoć elementarnih struktura možete stvoriti takve originalne posude na zidu. Ono što vidite na fotografiji-Sukulenti. Tamo možete staviti bosiljak, timijan ili lavandu.

15Povrtnjak u starim jelima

Šarmantna biljka iz bilja u kanti

Točnije, u kanti. Ovaj dizajn podsjeća na vintage stil. Možete koristiti jela različitih veličina i boja, stvarajući kombinirane otoke ili monosade začinjenog zelenila.

Zanimljiv interijer: Projekt: Moderni Proljetni lonci

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: