10 jednostavnih koraka na putu do hipoalergenskog doma

Veliki plutajući krevet

Svaki novi dan priprema nove testove za alergičare, a ponekad čak i svoj dom ne mogu nazvati sigurnim. Stoga stalno moraju biti na oprezu. Postoji nekoliko univerzalnih savjeta kojih bi se svaka alergična osoba trebala pridržavati. Oni će vam pomoći osigurati dom i učiniti ga ugodnim za sve.

Odaberite pravi Usisavač

Svijetla dnevna soba sa zelenim naglascima

Važno je odabrati najnovije modele ovih nezamjenjivih pomagača. Posebno su korisni za vlasnike kućnih ljubimaca. Novi usisavači, s filtrima ili vakuumskim vrećicama koje se lako čiste i zamjenjuju, blokiraju alergene i prikladni su za upotrebu.

Izbjegavajte jaka sredstva za čišćenje

Kožni kauč u dnevnoj sobi

Imati čistu kuću potpuno je razumljiva želja. Međutim, treba izbjegavati otrovne kemikalije koje se nalaze u proizvodima za čišćenje. Alergičari vrlo često negativno reagiraju na njih. Umjesto toga, pokušajte odabrati prirodne formulacije.

Otvorite prozore

Svijetla kuhinja s velikim prozorima

Čist zrak glavni je neprijatelj plijesni, stoga je važno redovito provjetravati prostorije, posebno kupaonice, gdje je razina vlage posebno visoka. Za dodatni učinak neće biti suvišno instalirati napa i koristiti sredstva protiv plijesni.

Pogledajte sličan dizajn: Ogromna nečuvena košarica iz Astrasimbol oslobađanja od klasičnih dogmi u umjetnosti

Promijenite filtre

Dnevna soba sa stropnim ventilatorom

Filteri u sustavima grijanja i klima uređajima moraju biti čisti. Treba ih redovito prati, a također ih ne zaboravite mijenjati kada je to potrebno.

Riješite se tepiha

Prostrana spavaća soba s drvenim podovima

Tepihe koji pokrivaju cijelu površinu poda vrlo je teško održavati čistima. Stoga su drveni ili popločani premazi prikladniji za kuće. Mogu se prilagoditi bilo kojem stilu i ukusu, a ujedno su i praktičniji.

Sprijateljite se s parom

Dnevni boravak s podnim tepihom

Stalno šamponiranje tepiha je važno, ali ako je cilj potpuno uklanjanje alergena, ne možete bez parne obrade.

Pospremite krevet

Ugodna svijetla spavaća soba

Vrlo je važno zaštititi mjesto na kojem spavate. Stoga uvijek napravite krevet kako biste spriječili prašinu na pokrivačima i jastucima.

Perite kunalje samo u vrućoj vodi

Najlakši način da se riješite prljavštine i potencijalnih iritansa je pranje kunalja i ručnika u vrućoj vodi. Stoga materijal takvih proizvoda također treba odabrati mudro.

Nema životinja u spavaćoj sobi

Spavaća soba s velikim krevetom

Životinje mogu ograničiti svoju prisutnost u dnevnoj sobi i hodnicima, nemaju mjesta u spavaćoj sobi. Vrlo je važno izbjegavati dlake i dlake koje su često izvor neugodnosti.

Redovito čistite

Blagovaonica s drvenim namještajem

Skupi uređaji za čišćenje trebali bi pronaći primjenu, a ne skupljati prašinu u ormaru. Stoga je važno očistiti, a raspored će vam pomoći u tome. Ovo je važan savjet za sve, ne samo alergičare.

Zanimljiv interijer: 10 trikova za ukrašavanje koje možete naučiti iz prirode

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: